BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjennombrudd for integrerte prosessorer

IBM annonserte mandag at selskapet hadde gjort et stort skritt framover i forbindelse med teknologien som skal tillate at komplekse elektroniske systemer blir bygget på én brikke.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 1999 - 10:57

Gjennom å utnytte selskapets kobberteknologi har IBM funnet en måte å effektivt plassere både logikk og minnekretser på én enkel silisiumbit. Dette skal kunne gi en betydelig ytelsesøkning for mange elektroniske produkter, inkludert PC-er, mobiltelefoner og videospill, samtidig som antall brikker i enhetene blir redusert og enhetene blir mindre og billigere.

I de fleste elektroniske apparater er minnebrikkene adskilt fra prosesseringsenhetene.

- Å ha prosesseringskraft og data i forskjellige brikker, er som å ha materialene du trenger for å gjøre jobben din i et annet kontor. Dette tvinger deg til stadig å gå til naborommet for å få tak i hva du trenger. Ved å plassere logikk og DRAM sammen på en enkel brikke sørger vi for at prosessoren har det den trenger i nærheten, slik at den kan operere mer effektivt, sier Bijan Davari, visepresident for utvikling i IBMs mikroelektronikkdivisjon, i en pressemelding.

IBM vil om kort tid lansere kommersielt tilgjengelige brikker som utnytter denne teknologien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra