Gjennombrudd for norske PCTVnet

PCTVnet, den norske produsenten av Internett-bokser, har signert flere avtaler med store internasjonale partnere og kunder, deriblant Ericsson og Nortel. - Avtalene kan gi salg av flere hundre tusen bokser på sikt, sier markedssjef Morten Rynning.

PCTVnet, den norske produsenten av Internett-bokser, har signert flere avtaler med store internasjonale partnere og kunder, deriblant Ericsson og Nortel. - Avtalene kan gi salg av flere hundre tusen bokser på sikt, sier markedssjef Morten Rynning.

Etter flere års slit og mye oppmerksomhet rundt den finansielle situasjonen, ser det ut til å ha løsnet for det norske teknologiselskapet PCTVnet. I løpet av de siste ukene har selskapet signert avtaler for bruk av sine Internett-bokser innen en rekke helt nye områder.

- Vi er ikke i mål ennå, men avtalene vi har signert i det siste representerer et gjennombrudd for PCTVnet, sier selskapets markedssjef Morten Rynning til digi.no. Avtalene kan bety salg av hundretusenvis av bokser i fremtiden, men først skal vi igjennom prøveprosjekter.

PCTVnet er blitt kjent som en av produsentene av billige alternativer til PC-er - deres boks lar deg surfe på Internett med TV-en som skjerm. Men selskapet har sydd inn en del andre muligheter som nå gir dem nye muligheter. For salget av rene Internett-bokser har på ingen måte tatt av. Bare Microsoft-eide WebTV har solgt et større antall og det i USA.

PCTVnet mener deres Homepilot er en generell kommunikasjonsboks og har siden i fjor sommer jobbet sammen med flere internasjonale partnere for å sy sammen løsninger som kombinerer Internett og andre tjenester. Dette er avtalene det norske teknologiselskapet arbeider med:

Nortel: Det aggressive kanadiske teleselskapet Nortel har laget et system for å levere Internett over strømnettet. For å tilby en komplett pakke skal Nortel selge PCTVnets Homepilot sammen med sitt "strøm"-modem.

Nortel og PCTVnet har allerede fått sin første kunde. Sydkraft, et av Sveriges største kraftverk, starter nå et testprosjekt med 500 bokser. Sammen med servere plassert i lokale transformator-kiosker får kundene faste Internett-linjer med 1 Mbit fart.

Strømmåler-produsent: PCTVNet har inngått en samarbeidsavtale med en av verdens største produsenter av strømmålere, men vil ikke offentliggjøre navnet på selskapet ennå. Meningen er å bruke PCTVnets boks til å sende informasjon fra hver strømmåler om forbruket - dette gir kraftselskapet detaljert statistikk og er langt billigere enn å bruke brev. Produsentene har betalt PCTVnet for tilpasningen og skal snart starte salget av sine interaktive strømmålere som også kan fjernstyre varme og lys.

- Kraftverkene kan selge andre typer tjenester fordi de har en kanal hjem til deg og allerede sender deg en regning. Mange kraftverk har brede planer om å selge blant annet alarmtjenester og strømsparing, sier Rynning.

Ericsson: PCTVnet samarbeider med Ericsson på det gryende markedet for hjemmenettverk. En lang rekke selskaper, deriblant Microsoft og Cisco satser tilsvarende. Ericsson skal bruke Homepilot-boksen sammen med sin "E-boks", en koblingsboks som lar flere hjemme-PC-er dele Internett-tilgang og skrivere. Homepilot vil bli både administrasjonsskjerm og Internett-tilgang for Ericssons hjemmenettverk.

Lisensavtale: Fra før har PCTVnet inngått en avtale med IBM, men denne har foreløpig ikke ført til noe salg. Derimot har selskapet siden nyttår signert en avtale med "en av Europas ledende elektronikkselskaper", forteller Rynning. Selskapet skal bruke PCTVnets teknologi og programvare når de lanserer sin egen boks til høsten. Dette betyr lisensinntekter for det norske selskapet.

På grunn av avtalene PCTVnet nå har undertegnet er Rynning lite bekymret for finansene. Selskapet holder på å hente inn mer penger - de regner ikke med å gå i pluss før tidlig neste år. Men det svenske investeringsselskapet Servisen, som fokuserer på teknologi, skal skyte inn ti millioner kroner. Med andre svenske eiere blir PCTVnet da trolig et overveiende svenskdominert selskap.

Til toppen