Gjennombrudd for ny Tandberg-teknologi

Tandberg Datas heleide datterselskap, O-Mass, skal være klar med ny lagringsteknologi. Nyvinningen skal være langt raskere enn tidligere produkter fra Tandberg Data og kan åpne opp nye markeder for selskapet.

Tandberg Data ASAs datterselskap O-Mass AS skal være i havn med sin nye teknologi, som det har gått masse rykter om i markedet.

Dette skal være en ny lagringsteknologi, á la det Tandberg Data har produsert de siste tiårene - bare bedre.

- Vi har ikke et produkt ute enda, men vi har hatt basisteknologien lenge. Nå har vi imidlertid hatt en del gjennombrudd og en del hindre har blitt ryddet av veien, sier Morten Toverud, administrerende direktør i O-Mass til digitoday.no.

Han vil ikke kommentere hva den nye teknologien er for noe, men forteller at det skal avholdes en pressekonferanse fredag for å informere til markedet hva selskapet holder på med.

- Vi skal sende ute en invitasjon på tirsdag, sier Toverud til digitoday.no.
Morten Sundstø, analysesjef ved Fearnley Fonds, sier til digitoday.no at O-Mass sitt produkt blir spennende.


Etter hva Sundstø erfarer vil O-Mass presentere en ny lagringsteknologi som vil bli langt mer effektiv enn de tidligere systemene til Tandberg Data.

- Det blir en kombinasjon av magnet og optikk, hvor magneten står for skrivingen og det optiske står for lesingen. Dette gjør det trolig minst seks ganger raskere og med seks ganger mer kapasitet enn det Tandbergs eksisterende SLR-teknologi, forteller Sundstø.

- Dette åpner opp andre anvendelsesområder enn backup og sikkerhetskopiering, sier Sundstø, og han utelukker ikke at denne teknologien vil bli lansert i samarbeid med andre aktører.

En av de største samarbeidspartnere til Tandberg Data er IBM. Etter hva digitoday.no forstår skal IBM være samarbeidspartner til Tandberg til dette prosjektet.

Verken Tandberg Data eller O-Mass vil kommentere saken ytterligere før presentasjonen senere denne uken.

Til toppen