Gjennombrudd for Opera

Norske Opera har sikret seg det franske satellittselskapet Canal + som kunde. Over en periode på 4-5 år vil Opera omsette for minimum 100 millioner kroner.

Norske Opera offentliggjorde i dag en for selskapet meget viktig kontrakt med den franske TV-giganten Canal +. Selskapets TV-bokser skal i fremtiden inneholde Operas nettleser, noe som vil la brukere surfe på nettet og motta annen informasjon.

Kontrakten er dessuten inngått med Canal + Technologies, utviklerselskapet til Canal +, som også leverer programvaren og dermed Opera til andre TV-boksprodusenter. Opera får nå en kjærkommen bekreftelse på at selskapets hovedstrategi har lykkes. Ved å fokusere på kompakt størrelse og små maskinvarekrav, har selskapet kunnet satse på TV-bokser og andre typer mindre datamaskiner. Her er konkurransen mindre og - viktigst - man kan ta seg betalt.

- Dette er en meget viktig kontrakt fordi det gir gjennombrudd på digital-TVmarkedet. PC-markedet er også viktig, men her deles jo nettleserne ut gratis, sier markedsdirektør Rolf Assev til digi.no.

Assev forteller at kontrakten vil gi Opera en omsetning på minimum 100 milioner kroner fordelt over de 4-5 neste årene.
- Potensialet er mye større, forteller Assev.

Canal + er Europas største betalTV-selskap og har 14 millioner kunder. Av disse har fire millioner allerede byttet til digitale mottakerbokser og resten skal bytte i årene fremover. Assev forteller eksisterende kunder vil kunne oppgradere for å få Opera og at nettleseren vil ligge inne i selskapets nye bokser.

Kontrakten med Opera er også viktig for Canal +. Den kompakte nettleseren lar TV-selskapet spre mottakerbokser som kan brukes til mye mer enn bare TV. I tillegg til ren nettsurfing og epost, kan Opera brukes som generelt fremvisnings-system for menyer, TV-programlister og annet.

Det langsiktige målet er å legge inn Internett-koblinger i TV-sendingene. Alle TV-selskaper i Europa arbeider med å innføre den såkalte MHP-standarden, men Telenor og mange andre drømmer om neste skritt - DVB-HTML, den fulle integrasjonen som lar TV-selskaper lage TV-sendinger med Internett-lenker i TV-bildet til reklame, spill, konkurranser og annet.

- Canal Plus og Opera skal sammen levere en programvarepakke som lar dekoderbokser vise DVB-HTML-innhold, forteller Assev til digi.no.

Til toppen