Gjennombrudd for TV-salg over nett i Norge

Som førstemann har TV2 fått lov til å servere en amerikansk stor-serie til norske nettbrukere.

Gjennombrudd for TV-salg over nett i Norge

I USA har vanlige Internett-brukere de siste årene fått lov til etterhvert å kjøpe ferske episoder av alle de mest populære TV-seriene, som Lost, Desperate Fruer og 24. Dette har de kunnet både fra iTunes og TV-selskapene selv.

Slik er det ikke her i Europa og Norge - det er nesten bare eldre filmer norske nettkunder får leie. TV2 startet i våres Sumo, en tjeneste som lar nettbrukere få strømmet ned alt innholdet på TV2. Men har bare vært innholdet TV2 har laget her i Norge.

Nå kan TV2 feire et lite gjennombrudd. TV2 har fått tillattelse til å selge den populære TV-serien "24" med der Kiefer Sutherland spiller FBI-agenten Jack Bauer.

- For første gang man se en amerikansk serie på nett og i full kvalitet samtidig som den går på tv, sier redaksjonssjef i TV 2 Sumo, Eva Iselin Husby.

TV2 Sumo koster 35 kroner i uken og lar kunder se på at norsk innhold TV2 sender samt altså 24-serien når de vil.

TV 2 sender nå sesong 6 av den populære actionserien ”24”, som er den siste sesongen så langt. Serien sendes hver torsdag, med reprise søndag kveld. Det er denne sesongen TV 2 Sumo nå skal vise på web-tv.

Allerede i dag legger TV 2 Sumo ut de åtte episodene som hittil er sendt på moderkanalen, i tillegg til morgendagens episode av ”24” på TV 2. Maraton-episodene vil være tilgjengelige i ti dager. Rettighetene er forhandlet frem med amerikanske 20th Century Fox.

Les mer om: