FORBRUKERTEKNOLOGI

Gjennomsiktig tastatur på ny LG-mobil

GD900 Crystal appellerer til de stilbevisste, og har et særegent grensesnitt.

3G-mobilen GD900 Crystal kommer til norske butikker i løpet av juli. (foto: LG Electronics)
3G-mobilen GD900 Crystal kommer til norske butikker i løpet av juli. (foto: LG Electronics)
14. juli 2009 - 13:51

I løpet av juli vil en ny mobiltelefon fra LG Electronics være å finne i norske utsalg. GD900 Crystal utmerker seg med en noe spesiell design: Tastaturet er gjennomsiktig, og lyser når det blir aktivert.

Mobilen har trykkfølsom skjerm, utstyrt med selskapets kubeformede brukergrensesnitt.

Det gjennomsiktige tastaturet er i virkeligheten en trykkfølsom flate som tjener flere funksjoner utover å være tastatur. LG tilbyr en ny type bevegelsesstyrt navigering, kalt «gesture command». Lar man fingeren tegne et av tolv definerte og enkle symboler på tastaturet, får man straks opp den tilhørende funksjonen. Skal man skrive tekst, behøver man ikke ty til tastene, men skissere bokstavene fortløpende på glassflaten, med fingeren.

Under nettsurfing, fungerer den gjennomsiktige platen som pekerenhet, på samme måte som en flatmus («touchpad») på en pc.

GD900 er rettet mot voksne brukere: Den har 3G, WLAN, USB 2.0 og Bluetooth 2.1, og kan synkronisere e-post mot Exchange. Ellers er MP3-spiller, 8 megapiksel kamera og radio på plass. Utsalgspris er oppgitt å være 4450 kroner, inklusiv mva.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.