Gjennomslag for Check Point

Bedre kvartalstall enn ventet.

Gjennomslag for Check Point
Check Point har fått gjennomslag for nye IT-sikkerhetsløsninger for datasentraler. Bilde: PantherMedia/Sergey Nivens

Det israelske IT-sikkerhetsselskapet Check Point Software oppgir regnskapstall i overkant av det analytikerne hadde ventet, går det fram av selskapets pressemelding og en analytikerblogg på Nasdsaq.com.

Det framheves at Check Point har fått gjennomslag for sin satsing på sikkerhetsløsninger for datasentraler.

Sammenliknet med fjerde kvartal 2012 økte omsetningen med 5 prosent til 387 millioner dollar. Driftsresultatet økte med 2 prosent til 214 millioner dollar. Nettoresultat per aksje var opp fra 0,91 dollar til 0,98 dollar. I likhet med svært mange IT-selskaper verden over, kjøper Check Point egne aksjer. I 2013 ble 538 millioner dollar brukt til dette formålet. Planen framover er å tilbakekjøpe egne aksjer for opptil 1 milliarder dollar, begrenset til 200 millioner dollar per kvartal.

Driftsresultatet er preget av et skatteforlik med israelske myndigheter, der Check Point gikk med på å betale 147 millioner dollar fordelt på fjerde kvartal 2013 og første kvartal 2014 (se Haaretz-artikkelen Check Point paying $147 million tax on 'trapped profits').

– I Norge var fjoråret preget av solid vekst. Vi har fått flere ny medarbeidere om bord, og har stor tro på fremtiden, sier country manager Raymond Eivik, i Check Point Software Technologies Norway AS i en egen pressemelding.

Les mer om: