Gjenopptar handel i Funcom-aksjen

Var suspendert halve dagen i påvente av nyhet.

Gjenopptar handel i Funcom-aksjen
Funcom har blant annet utviklet spillet The Secret World. Bilde: Funcom

OPPDATERT: Klokken 08.30 torsdag ble Funcom suspendert fra handelen på Oslo Børs i påvente av en kunngjøring fra selskapet. Handelen ble gjenopptatt først seks timer senere.

I en børsmelding fremgår det at spillselskapet henter inn 52,8 millioner kroner i frisk kapital. De konverterer også et lån på 7,7 millioner dollar til aksjer.

Det dreier seg om en betydelig utvanning.

De som har tegnet aksjer i kapitalutvidelsen og omgjorde gjeld til egenkapital har langt på vei overtatt som hovedeiere i selskapet, skriver E24, som også melder at aksjen stuper. Etter et par minutters handel omsettes aksjen for 1,04 kroner.

Før børspausen sto aksjen i 2,45 kroner. Den siste måneden var kursen opp 22,50 prosent, mens markedsverdien før børspause var opp 147,47 prosent siden nyttår.

Funcom presentert også tall for første kvartal i forrige uke.

Omsetningen på 2,05 millioner dollar er rundt 26 prosent svakere enn i fjor på samme tid.

Det blir forklart med en gradvis synkende interesse for de eldre utgivelsene The Secret World, Anarchy Online og Age of Conan, som trass sin alder utgjør mesteparten av inntektene. Spillene får leve inntil utgiftene overgår inntjeningen, altså så lenge de bidrar positivt til bunnlinjen.

EBITDA-resultatet (før renter, skatt, av- og nedskrivninger) er nesten halvert fra 487.000 dollar til 263.000 dollar.

Røde tall

Underskuddet i første kvartal endte på 761.000 dollar (6,3 millioner kroner). En forverring fra samme periode i fjor, da de tapte 144.000 dollar (1,2 millioner kroner).

Det er likevel langt bedre enn forrige kvartal. Da tapte Funcom drøyt 2 millioner dollar, som tilsvarer 16,6 millioner kroner.

I første kvartal lanserte de nye utvidelser, inkludert et lojalitetsprogram for The Secret World i et forsøk på å gjøre det er attraktivt å abonnere.

The Park ble utgitt til Xbox One og Playstation 4 i begynnelsen av mai. Et par uker senere het det seg at de første tallene indikerte bedre salg på konsoll enn tidligere på pc-plattformen. Det oppgis at spillet så langt har oppnådd selskapets egne interne mål.

Det ble i januar også startet arbeid med et nytt førstepersonsspill kalt Conan Exiles, som etter planen skal foreligge i en prøveversjon «early access» på sensommeren. Denne tittelen utvikles ved utviklerkontoret i Oslo.