Gjensidige NOR utreder å bytte fra EDB

Det er slettes ikke sikkert at Gjensidige NOR velger EDB for sine kjernesystemer. Tietoenator eller outsourcing er alternativene.

Det er slettes ikke sikkert at Gjensidige NOR velger EDB for sine kjernesystemer. Tietoenator eller outsourcing er alternativene.

Etter alle dataproblemene i fjor høst, ble det kjent at det store bank og forsikringskonsernet Gjensidige Nor ville se seg om etter alternativer til dagens driftspartner, EDB Fellesdata/Teamco.

Nå forteller Gjensidige Nors IT-direktør Tom Kranøy til Finansavisen at EDBs løsning er ferdig evaluert og at selskapet skal evaluere Tietoenators løsning.

En høytstående leder i Gjensidige Nor fortalte digi.no i år at det kan være langt frem til et brudd med EDB.

- EDB har mange kontrakter med Gjensidige og den første løper ut i slutten av 2004. Resten løper ut om tre-fire år, sier en leder i konsernet til digi.no. Det er mulig for oss å bytte før, men det er svært komplisert og lite praktisk. Jeg tror ikke vi vil bytte før kontraktstiden har løpt ut, konkluderer han.

- IBM skal hjelpe oss med evalueringsmetoden vi skal bruke, vi må sikre oss at vi vurderer alle de riktige parameterne. For det er vi selv som skal gjennomføre selve vurderingen, forteller han.

Grønstad vil ikke kommentere tidshorisonten på avtalen, men han hinter mot at det er sterke krefter som motiverer Gjensidige til et brudd med EDB. Selskapet er ikke bare misfornøyd med EDBs sikkerhet. Man vil også sjekke prislappen og skille bukken fra havresekken.

Informasjonsdirektør Eivind Grønstad fortalte den gang at Gjensidige ikke liker at Fellesdata både har utviklet banksystemene og drifter dem.

- Vi skal kunne skille, i dag er begge ting levert av ett selskap, noe som binder oss sammen på en lite fri måte. Dette gjør det vanskelig å vurdere pris og andre momenter, sa Grønstad til digi.no.

Les også

Les mer i vår søsterpublikasjon, iMarkedet: Gjensidige Nor kjører hardt i EDB-kontrakten.

Til toppen