BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør 48 video-opptak samtidig

Toshiba demonstrerte mandag en hjelpebrikke til Cell-prosessoren med svært imponerende overføringskapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. aug. 2005 - 12:26

I forbindelse med konferansen Hot Chips som arrangeres denne uken, demonstrerte Toshiba en brikke som kalles SCC (Super Companion Chip), en hjelpebrikke til Cell-prosessoren med ganske ekstreme I/O-egenskaper. Brikken skal blant annet gjøre det mulig å dekode og lagre 48 separate MPEG 2-strømmer på samme tid.

    Les også:

Til News.com forteller Takayuki Mihara, en tekniker i Toshiba, at SCC først og fremst er en allsidig, høyhastighets input-output-port. Den kan motta mange typer data, inkludert HDTV-signaler og lyd, fra set-top-bokser, harddisker og andre lignende enheter, for så å videresende dataene til prosessoren. Brikken skal dermed kunne fungere som et aksesspunkt for kommunikasjon mellom Cell og eksterne moduler.

SCC har ifølge News.com støtte for en rekke I/O-systemer. Dette inkludert fire USB-porter, to serielle ATA-porter, fire PCI-spor og PCI Express-link. I tillegg vil den være utstyrt med eget DDR2-minne. Brikken kommuniserer direkte med Cell-prosessoren via en Flex I/O-link, designet av Rambus, som kan levere 5 gigabytes med data per sekund i hver retning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.