Gjør bladserver til grafisk arbeidsstasjon

IBMs nye akselerator gjør det lønnsomt å bruke bladservere som grafiske arbeidsstasjoner.

Gjør bladserver til grafisk arbeidsstasjon

IBMs nye akselerator gjør det lønnsomt å bruke bladservere som grafiske arbeidsstasjoner.

Spesialiserte bladservere kan la meklere, designere og andre med tunge grafiske applikasjoner nøye seg med 15 watts tynnklienter framfor 300 watts arbeidsstasjoner, ifølge IBM.

Årsaken er at IBM har utviklet ny maskinvarebasert teknologi som effektivt komprimerer grafikk og sikrer at også kompliserte skjermbilder oppdaterer seg i samsvar med brukernes avanserte behov, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Produktet heter BladeCenter Workstation Blade. Det ble presentert i går på IBMs partnerkonferanse i St. Louis. Løsningen er utviklet i samarbeid med Devon IT, en amerikansk spesialist på tynne klienter og distribuerte applikasjoner.

Systemet skal gi tilfredsstillende responstider, også over store avstander. IBM mener designeren kan godt sitte i New York mens bladserveren befinner seg i San Francisco. Den primære målgruppen er uttrykkelig definert som meklere i finanstjenester og ingeniører som hittil har måttet holde seg til DAK-arbeidsstasjoner.

I tillegg til den dramatiske reduksjonen i det lokale strømforbruket, mener IBM at systemet medfører betydelig reduserte driftskostnader og bedre sikkerhet.

I likhet med andre løsninger som Devon IT har bidratt til, er BladeCenter Workstation Blade kompatibel med løsninger fra VMware og Citrix. Det vil gjøres kommersielt tilgjengelig innen nyttår. Prisnivået er ikke kjent.

    Les også:

Til toppen