BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør dårlige Youtube-opptak bedre

Google sluker spesialist på sanntids bildeprosessering.

16. mars 2011 - 13:25

Brukerne står selv bak mesteparten av det enorme videobiblioteket på nettstedet Youtube, hvor det er lekende lett å dele filmsnutter.

Filmene er ofte av varierende kvalitet, gjerne skapt av den glade amatør med relativt enkle midler. Mobiltelefonenes kameraegenskaper blir stadig bedre, men ligger naturligvis milevis bak mulighetene du får med profesjonelt utstyr.

Google ønsker nå å forbedre den labre kvaliteten som preger typiske hobbyopptak.

Nettgiganten blar opp en ukjent sum for det irske selskapet Green Parrot Pictures, som har spesialisert seg på sanntids bildeprosessering.

Deres teknologi kan forbedre bildeskarpheten, redusere visuell støy og generelt gjøre ustøe videoopptak bedre, skriver Google i et blogginnlegg om oppkjøpet.

Det fremgår at Youtube planlegger å nedfelle disse egenskapene som en funksjon som virker samtidig med at brukerne laster opp filmklippene sine.

- Dette vil få videoene til å se bedre ut, samtidig som de bruker mindre båndbredde, opplyser Google, og viser til praktiske eksempler på nettstedet til Green Parrot.

Green Parrot-teknologien er skapt av en liten gruppe ingeniører med bakgrunn fra Trinity College og Cambridge University. Løsningene deres skal tidligere også ha vært benyttet ved storslåtte filmproduksjoner som Ringenes Herre-trilogien, King Kong, X-men og Spider-Man.

På tross av en viss suksess i filmbransjen skal selskapet ikke ha vært særlig innbringende. Ifølge avisa Irish Independent har Green Parrot i hovedsak levd på overføringer fra Enterprise Ireland, som tilsvarer norske Innovasjon Norge.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.