BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør det enklere å bytte nettsky

De største aktørene lager felles grensesnitt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. sep. 2009 - 10:56

Zend Technologies lanserte denne uken et prosjekt som skal gjøre det enklere for utviklere å kombinere tjenester fra ulike nettskyleverandører i egne prosjekter.

Prosjektet, som kalles Simple API for Cloud Application Services, er etablert av Zend i samarbeid med IBM, Microsoft, Nirvanix, Rackspace og GoGrid. Målet er å gi enkel tilgang til alle de viktigste nettskyplattformene gjennom et felles grensesnitt.

I første omgang skal prosjektet lage grensesnitt for fillagring, dokumentdatabase og enkle meldingskøer fra plattformer som Amazon Web Services, Windows Azure, Nirvanix Storage Delivery Network og Rackspace Cloud Files.

- Nettskyen tilbyr uimotståelig verdi til selskaper i alle størrelser, men mangelen på flyttbarhet på tvers av tjenestene selv for de mest grunnleggende operasjonene har vært en hindring til utvidet bruk av nettskytjenester, sier Andi Gutmans, administrerende direktør i Zend Technologies, i en pressemelding.

- Simple Cloud API kombinerer fordelene ved prosessene i åpen kildekode-fellesskapet med aktiv deltakelse av nettskyleverandørene selv. Med tidlig deltakelse og støtte fra bransjeledere og Zend Framework-fellesskapet, forventer vi at dette viktige prosjektet vil fortsette å vokse og være et tilbud til et bredt utvalg med applikasjonsutviklere og bedrifter som lager webapplikasjoner for nettskyen, fortsetter Gutmans.

Selv om prosjektet ledes av PHP-orienterte Zend, skal Simple Cloud API kunne oversettes til alle objektorienterte språk for webutvikling. PHP-implementeringen vil gjøres tilgjengelig i Zend Framework som en ny komponent, kalt Zend Cloud.

Zend Cloud vil i alle fall tilby tilgang til filagringstjenestene Windows Azure blobs, Rackspace Cloud Files, Nirvanix Storage Delivery Network og Amazon S3, dokumentlagringstjenestene Windows Azure tables og Amazon SimpleDB, samt køtjenestene Amazon SQS og Windows Azure queue.

En referanseimplementering er tilgjengelig på dette nettstedet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.