Gjør det enklere å navigere i Google Earth

3Dconnexion har lansert et nytt produkt som skal gjøre det enklere å navigere i 3D-miljøer som Google Earth.

Gjør det enklere å navigere i Google Earth

3Dconnexion har lansert et nytt produkt som skal gjøre det enklere å navigere i 3D-miljøer som Google Earth.

Dagens mus og tastatur er ikke nødvendigvis så egnet for å bevege seg gjennom 3D-miljøer på dataskjermen. Derfor har 3Dconnexion, et heleid datterselskap av Logitech, utviklet et tredimensjonalt navigasjonsverktøy som skal gi 3D-designere og -entusiaster bedre kontroll.

Verktøyet, SpaceNavigator, er utviklet i samarbeid med Google og skal være kompatibelt med Google Earth og Google SketchUp, i tillegg til et hundretalls andre produkter, inkludert mange fra Autodesk.

- Vi er alltid begeistret over innovasjoner som gir brukere ytterligere mulighet til å koble kraften og oppdagelsen av 3D-utforskning i Google Earth, sier John Hanke, direktør for Google Earth, i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen skal SpaceNavigator gi brukere muligheten til å bevege seg flytende i 3D-miljøer uten måtte å gjøre ulike musebevegelser flere ganger eller å måtte taste flere tastaturkommandoer.

- 3D-applikasjoner blir ikke lenger bare brukt av 3D designere, noe som understrekes av at Google Earth har blitt lastet ned mer enn 100 millioner ganger de første 10 måneder etter lanseringen, sier Rory Dooley, president for 3Dconnexion.

SpaceNavigator er ment som en følgesvenn for musen og benyttes i den ledige hånden. Brukernee kan benytte SpaceNavigator for å panorere, zoome og rotere 3D-objekter. Den skal også samle ulike navigasjonssystemer i hver applikasjon til én felles løsning.

Selve kontrollen består av en relativt tung stålbase nederst (den veier nesten en halv kilo) og en styrehette som kan bøyes i alle retninger. Når hetten beveges, fanges dette opp av optiske sensorer som sender en datastrøm til PC-en og applikasjonen som brukes. Hetten registrerer blant annet kraften den dyttes med og vil aktivere bevegelser på skjermen med hastighet i forhold til dette. Enheten har også to programmerbare taster. Den kobles til PC-en via USB.

SpaceNavigator leveres med drivere til 32- og 64-bits Windows XP. Den gis ut med to ulike lisenser, hvor Personal Edition tillater ikke-kommersiell bruk. Denne versjonen har en veiledende pris på 59 euro (omtrent 500 kroner). Kommersielle brukere må betale 99 euro (omtrent 850 kroner), noe som inkluderer en utvidet supportordning.

3Dconnexion tilbyr også flere andre, lignende produkter, blant annet med støtte for Linux. Men disse er langt dyrere.

Produktene forhandles av blant annet Amazon.

Til toppen