KARRIERE

Gjør det frivillig å gå ned i lønn

HP-sjef i Norge, Eivind Roald, har en egen vri på konsernledelsens påbudte lønnskutt.

20. feb. 2009 - 14:31

IT-giganten HP opplever rundt 20 prosent svikt i omsetningen av nøkkelprodukter som pc-er, servere og lagring. Toppsjef Mark Hurd varslet følgelig at ytterligere kostnadskutt må til. Han kuttet sin egen lønn med 20 prosent. I en e-post til alle i konsernet skrev Hurd at andre ledere får lønnskutt på 10 til 15 prosent. Alle andre fastansatte vil gå ned med fem prosent. For innleid personell går inntektene ned med 2,5 prosent. Ordningen som lar ansatte kjøpe HP-aksjer på rabatt, oppheves.

    Les også:

HP har en global arbeidsstyrke på 312 000. 540 er ansatt i HP Norge.

På spørsmål fra digi.no om hvordan kuttet vil ramme de norske lønningene svarer Eivind Roald i en e-post:

Det er ingen som automatisk får kuttet lønnen sin i Norge. Det er en meget viktig presisering! Derimot har Corporate forespurt alle ledere og medarbeidere globalt, også i Norge, om å akseptere en lønnsreduksjon. Det vil bli opp til den enkelte å akseptere en slik reduksjon. Dette har også med hvordan det norske lovverket er formet. Dette er heller ikke noe nytt fenomen i HP. I tidligere tider har vi også brukt denne form for felles «dugnad».

Det er viktig å sette dette tiltaket inn i en større sammenheng. HP både globalt og lokalt leverer solide og gode resultater. Derimot er det vanskelig i disse tider å forutsi hvordan fremtiden vil bli. HP ønsker å stå sterkt rustet til å møte den forventede oppgangen som vi vet vil komme. I stede for å foreta større nedbemanninger, vil vi derfor forsøke andre tiltak som bidrar til at vi kan redusere kostnadene våre uten å ty til nedbemanning.

Tilgjengelige tall viser at HP Norge har hatt svært moderat lønnsvekst det siste året. Mens IT-bransjen i snitt hadde en lønnsvekst på 11 prosent i fjor, økte HP Norge lønningene med beskjedne 1,7 prosent.

Roald har også innført et strengt regime på andre områder, blant annet for å unngå nedskjæringer, og være i stand til å oppbemanne på visse nødvendige fagfelt.

– Vi har varslet en nøktern linje det kommende halvåret. Fram til 1. mai skal alle reiser dokumenteres og kun de som kan forsvare kunderelaterte aktiviteter får tillatelse til å reise, sa Roald til digi.no før jul.

Det ble ingen julebord, og heller ingen kickoff i Barcelona og USA på nyåret som opprinnelig planlagt.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.