BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør dine applikasjoner programmerbare

Visual Basic for Application 6.0 er nå tilgjengelig for programvareutviklere. Dette betyr at du nå kan inkludere det samme interne programmeringsspråket i dine Windows-applikasjoner som Microsoft bruker i Office 2000.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 1999 - 11:35
Microsoft annonserte onsdag at SDK-en (Software Developers Kit) for Visual Basic for Applications 6.0 (VBA) når er gratis tilgjengelig for programvareutviklere som har lisensiert makroprogrammeringsspråket for bruk sine i egne produkter. Ifølge InformationWeek har mer enn 150 uavhengige programvarehus gjort dette til nå.

Ifølge Microsoft finnes det nå tilgjengelig mer enn 80 applikasjoner fra tredjepartsleverandører basert på VBA 5.0

Microsoft VBA 6.0

VBA 6.0 tilbyr støtte for COM-arkitekturen (Component Object Model) som støttes av Office 2000. Arkitekturen tilbyr en standard metode for brukere og programvareprodusenter å lage egne tillegg til både Office 2000 og andre applikasjoner som støtter VBA 6.0.

VBA 6.0 inkluderer også støtte for digitale signaturer i VBA-applikasjoner. Ved å benytte seg av denne støtten, kan utviklere få applikasjonene de utvikler til å nekte å eksekvere makroprogrammer som ikke er attestert ved hjelp av en digital signatur

Den nye utgaven av programmeringsspråket skal i tillegg inneholde enkelte egenskaper som Office 2000 fortsatt ikke har tatt i bruk. Dette inkluderer muligheten til å skrive applikasjoner med flere tråder.

Nedenfor finner du en peker til Microsofts nettsted for bestilling av SDK-en til VBA 6.0.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.