BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør e-postkassen alltid tilgjengelig

Det norske nettstedet Organizer Mailservice gir deg tilgang til din faste elektroniske postkasse. Det eneste du trenger, er en maskin med nettilkopling og en nettleser.

Å bruke et nettsted for å lese e-post har den store fordelen at du gjør deg uavhengig av den maskinen som gir deg kontakt med nettet: Du får tilgang til "mailen" fra en tilfeldig maskin på en utstilling, fra en Internett-kafé, hjemmefra eller på jobb. Ulempen ved løsninger som den eksempelvis Salgsnett i Tromsø tilbyr - eller tilsvarende tjenester som Hotmail - er at du må opprette en ny e-post-adresse, og få dine korrespondenter til å bruke f.eks. nn@salgsnett.no i stedet for nn@mittfirma.no.

Tjenesten Organizer Mailservice til det nystartede firmaet Net Solutions AS lar deg derimot lese all post til nn@mittfirma.no - og til alle andre postadresser du måtte ha. Nettstedet åpner med en side der du taster inn din e-postadresse og passordet til denne e-postadressen. Etter noen sekunder er forbindelsen til din e-posttjener opprettet, og du får en liste over dine uleste e-postmeldinger. Du klikker på en melding for å lese den. Du kan også svare på meldinger, eller sende e-post til andre korrespondenter.

Når du er ferdig, trykker du på en egen knapp på nettstedet, merket "avslutt". Da slettes meldingene dine fra nettstedet, og du får en anbefaling om å tømme mellomlageret ("cache") i nettleseren du har brukt, samt å avslutte nettleseren, for å gardere deg mot at andre bruker samme maskin til å lese dine meldinger.

Tjenesten er gratis, og du slipper de reklameutsendingene du får når du registrerer en e-postadresse hos Salgsnett. Daglig leder Karsten Ersland i Net Solutions AS sier man her ønsker å følge opp den gode internettradisjonen. Han understreker ellers at systemet er minst like sikker som e-post ellers på nettet.

- Tjeneren der systemet er installert, holder det samme høye nivået som e-posttjenere hos store Internett-leverandører. Den eneste informasjonen som oppbevares om den som bruker systemet, er en kode som gjør at du slipper å taste inn for- og etternavn hver gang du logger deg på. Passord og en "cookie" som systemet bruker, slettes i det du trykker på avslutt-knappen.

Ersland forteller at tjenesten kan brukes av alle, forutsatt at e-posttjeneren man skal ha kontakt med, ikke er beskyttet av en brannmur.

- Tjenesten har vært ute et par måneder nå, og fungerer tilfredsstillende med de to tusen brukerne som er innom daglig. Vi holder nå på å utvikle versjon to av tjenesten, som også vil kunne håndtere store meldinger og ting som vedlegg. Denne utgaven lanseres i slutten av mars.

Organizer Mailservice er utstyrt med inntektbringende norske annonser, og språket for øvrig er også norsk.

- Vi vurderer ulike kommersielle tiltak, blant annet tenker vi på løsninger for internettkiosker. Vi skal oversette tjenesten til flere språk og etablere annonsesalg i flere land. Vi regner med en stor økning i antall brukere i tiden som kommer, og har planene klare for en rask utvidelse av maskinparken.

Firmaet Net Solutions AS ble startet rundt denne tjenesten i fjor høst, av utviklerne selv. Ersland sier de har flere idéer som dreier seg rundt framtidsrettede interaktive tjenester for å gjøre Internettet til et mer nyttig redskap. To utviklere holder til i Forskningsparken i Gaustadalléen i Oslo, mens tre tekniske konsulenter arbeider "fjernt" mot den samme tjeneren.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.