BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør e-postkassen alltid tilgjengelig

Det norske nettstedet Organizer Mailservice gir deg tilgang til din faste elektroniske postkasse. Det eneste du trenger, er en maskin med nettilkopling og en nettleser.

Eirik Rossen
23. feb. 1998 - 12:28

Å bruke et nettsted for å lese e-post har den store fordelen at du gjør deg uavhengig av den maskinen som gir deg kontakt med nettet: Du får tilgang til "mailen" fra en tilfeldig maskin på en utstilling, fra en Internett-kafé, hjemmefra eller på jobb. Ulempen ved løsninger som den eksempelvis Salgsnett i Tromsø tilbyr - eller tilsvarende tjenester som Hotmail - er at du må opprette en ny e-post-adresse, og få dine korrespondenter til å bruke f.eks. nn@salgsnett.no i stedet for nn@mittfirma.no.

Tjenesten Organizer Mailservice til det nystartede firmaet Net Solutions AS lar deg derimot lese all post til nn@mittfirma.no - og til alle andre postadresser du måtte ha. Nettstedet åpner med en side der du taster inn din e-postadresse og passordet til denne e-postadressen. Etter noen sekunder er forbindelsen til din e-posttjener opprettet, og du får en liste over dine uleste e-postmeldinger. Du klikker på en melding for å lese den. Du kan også svare på meldinger, eller sende e-post til andre korrespondenter.

Når du er ferdig, trykker du på en egen knapp på nettstedet, merket "avslutt". Da slettes meldingene dine fra nettstedet, og du får en anbefaling om å tømme mellomlageret ("cache") i nettleseren du har brukt, samt å avslutte nettleseren, for å gardere deg mot at andre bruker samme maskin til å lese dine meldinger.

Tjenesten er gratis, og du slipper de reklameutsendingene du får når du registrerer en e-postadresse hos Salgsnett. Daglig leder Karsten Ersland i Net Solutions AS sier man her ønsker å følge opp den gode internettradisjonen. Han understreker ellers at systemet er minst like sikker som e-post ellers på nettet.

- Tjeneren der systemet er installert, holder det samme høye nivået som e-posttjenere hos store Internett-leverandører. Den eneste informasjonen som oppbevares om den som bruker systemet, er en kode som gjør at du slipper å taste inn for- og etternavn hver gang du logger deg på. Passord og en "cookie" som systemet bruker, slettes i det du trykker på avslutt-knappen.

Ersland forteller at tjenesten kan brukes av alle, forutsatt at e-posttjeneren man skal ha kontakt med, ikke er beskyttet av en brannmur.

- Tjenesten har vært ute et par måneder nå, og fungerer tilfredsstillende med de to tusen brukerne som er innom daglig. Vi holder nå på å utvikle versjon to av tjenesten, som også vil kunne håndtere store meldinger og ting som vedlegg. Denne utgaven lanseres i slutten av mars.

Organizer Mailservice er utstyrt med inntektbringende norske annonser, og språket for øvrig er også norsk.

- Vi vurderer ulike kommersielle tiltak, blant annet tenker vi på løsninger for internettkiosker. Vi skal oversette tjenesten til flere språk og etablere annonsesalg i flere land. Vi regner med en stor økning i antall brukere i tiden som kommer, og har planene klare for en rask utvidelse av maskinparken.

Firmaet Net Solutions AS ble startet rundt denne tjenesten i fjor høst, av utviklerne selv. Ersland sier de har flere idéer som dreier seg rundt framtidsrettede interaktive tjenester for å gjøre Internettet til et mer nyttig redskap. To utviklere holder til i Forskningsparken i Gaustadalléen i Oslo, mens tre tekniske konsulenter arbeider "fjernt" mot den samme tjeneren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.