Gjør Exchange-tilknytning gratis i Linux

Novell annonserte tirsdag at Evolution Connector for Microsoft Exchange er blitt gratis og åpen kildekode.

Novell annonserte tirsdag at Evolution Connector for Microsoft Exchange er blitt gratis og åpen kildekode.

Novell skriver i en pressemelding at det vil integrere Evolution Connector for Microsoft Exchange inn i versjon 2.0 av e-postklienten Evolution. I tillegg har selskapet gjort Connector 1.4 blitt gjort til åpen kildekode. Kildekoden kan lastes ned fra denne serveren, mens en gratis utgave av Connector skal gjøres tilgjengelig på denne siden fra og med den 14. mai.

Evolution og Connector ble utviklet av Ximian, som ble kjøpt av Novell i fjor. Evolution er en e-post- og gruppevareklient for Linux og Unix med et brukergrensesnitt som minner mye om Microsoft Outlook. Evolution Connector for Microsoft Exchange gjør det mulig for brukere av Evolution å knytte klienten til Microsoft Exchange Server 2000/2004, slik at brukerne får tilgang e-post, kalender, gruppeplanlegger, oppgaver og adressebøker lagret på en Exchange-server, ved å benytte Evolution.

Mens Evolution lenge har vært fritt tilgjengelig og utgitt med åpen kildekode, har Ximian og Novell krevd penger for Connector. Evolution skal være en av de mest brukte e-postklientene blant Linux-brukerne.

Novell annonserte i går også en del nyheter som kommer i versjon 2.0 av Evolution. Denne utgaven av klienten kan ventes i tredjekvartal i år. Blant nyhetene er innebygd spamfilter, S/MIME og PGP sikkerhetssertifikathåndtering, samt tettere integrasjon med Linux-skrivebordet og lynmeldingsklienten Gaim.

I tillegg til støtte for Microsoft Exchange, vil den kommende utgaven også ha integrert støtte for Novell GroupWise 6.5 for Linux, noe som skal gi Evolution-brukerne til gang tilk GroupWise-basert e-post, kalender, kontakter og globale adressebøker.

Dessuten skal Evolution 2.0 forbedret frakoblet støtte for IMAP-kontier, i tillegg til forbedret kalender- og kontaktfunksjonalitet.

Til toppen