TELEKOM

Gjør gruppevideo gratis i Skype

Svarer på utfordringen fra Googles Hangouts.

Gruppevideosamtaler med deltakere fra ulike steder i verden kan være nyttig og hyggelig, både i privat sammenheng og i jobben. Nå tilbyr også Skype denne funksjonaliteten gratis.
Gruppevideosamtaler med deltakere fra ulike steder i verden kan være nyttig og hyggelig, både i privat sammenheng og i jobben. Nå tilbyr også Skype denne funksjonaliteten gratis. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. apr. 2014 - 08:34

Microsofts Skype-tjenestene har på alle områder møtt tøffere konkurranse de siste årene enn på lenge. Det er uten tvil dette som er årsaken til at det Microsoft-eide selskapet nå gjør gruppevideosamtaler gratis. Blant annet har Googles Hangouts for lengst fått en solid fotfeste innen nettopp denne typen tjenester. Hangouts har alltid vært gratis å bruke.

Gruppevideofunksjonen i Skype vil være gratis for alle brukere, men foreløpig ikke på alle plattformer. Funksjonen har til nå bare blitt tilbudt Premium-brukere på Windows desktop, Mac og Xbox One. Fortsatt er det bare på disse plattformene at Skype støtter gruppevideosamtaler, men selskapet lover slik støtte på flere plattformer i framtiden.

Selv om tjenesten nå er gratis, har Skype innført «rimelig bruk»-grenser. Tjenesten får ikke brukes mer enn i 100 timer per måned, ti timer per dag eller fire timer per samtale. Dersom disse grensene overskrides, blir samtalen gjort om til en taleforbindelse.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.