Gjør livet enklere uten installering

Mye på PCer blir enklere med programmer som ikke installeres. Her er listen over alt du trenger:

Gjør livet enklere uten installering

Mye på PCer blir enklere med programmer som ikke installeres. Her er listen over alt du trenger:

Et av de store problemene med Windows er at dersom det virkelig går galt, må du ikke bare reinstallere operativssystemet. Du må også gå gjennom og reinstallere alle programmene du hadde på maskinen, noe som er svært tidkrevende. Og så kommer alt arbeidet med å tilpasse, innstille og vri ting tilbake slik du hadde det.

Ser man på norske timepriser, er dette en svært kostbar operasjon - mange mister i realiteten minst en full arbeidsdag når Windows-installasjonen enten har blitt gammel og treg eller har krasjet helt.

De store organisasjonene har laget standard-oppsett de kopierer, men det har etter hvert kommet en annen strategi for å spare tid. For listen over programmer du ikke trenger å installere på vanlig måte, blir stadig lengre. Disse programmene sprer ikke filene sine til Windows-mappene og skriver seg ikke inn i Windows Registeret, den sentrale databasen til Windows.

Havarerer Windows, holder det derfor med en reinstallasjon av bare Windows. Alle installasjonsløse programmer ligger trygt i sine mapper og vil virke som før.

De store aktørene vil ikke si det høyt, men den etterhvert lange liste med installasjonsløse programmer viser at mange leverandører bruker installasjon som en forsøk på å bremse piratkopiering. Men fordi det er mulig å kopiere en mappe og få med seg det du trenger, er de fleste installasjonsløse programmer stort sett gratis.

I tillegg finnes det enda et alternativ for å løse installasjonsproblemet: Bruker du nettbasert programvare, er du helt frikoblet fra det som kjøres på maskien, du kan bruke hvilket operativsystem du vil, så lenge du er tilkoblet nettet.

digi.no har gått gjennom hva som finnes av programmer du slipper å installere og har plukket ut 30 av de beste.

Klikk her for en gjennomgang med skjermbilder.

Til toppen