Gjør milliarder på domenenavn

Kjøp av de riktige domenenavn er god butikk for dem med ideer.

Gjør milliarder på domenenavn

Kjøp av de riktige domenenavn er god butikk for dem med ideer.

Det er strenge begrensninger for hvor mange nasjonale domener en person eller firma kan eie, men det gjelder ikke for .com adresser. Et domenenavn på Internett som slutter på .com, .net eller.mobil kan registreres av hvem som helst mot en årlig leie.

Og mange har gjort seg styrtrik på slik handel. Domenet business.com ble solgt i 1999 og siden bygget opp til å bli en søkemotor a la gule sider. Selskapet ble i fjor omsatt for over 1,7 milliarder kroner.

Porn.com ble solgt for over 47,5 millioner kroner, mens sex.com endte på 62,5 millioner som også involverte en del aksjer i tillegg.

Blant domener som er omsatt de siste par ukene topper win.com med en pris på åtte millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv. Deretter følger canadiske jobs.ca med en pris på tre millioner kroner etterfulgt av simivalley.com (450.000), YourChat.com (175.000) og Bucket.com (150.000).

Nå vil ekteparet Martin og Ellen Vindheim fra Farsund bygge opp søkemotor for reiselivet i Europa. Ifølge Dagens Næringsliv har de kjøpt opp 8.500 visit.com adresser. Når man skriver visitkristiansand.com kommer man rett inn til sidene til selskapet Visit Europe Holding som altså eies av Vindheim.

Til toppen