BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør mobilen til betalingsterminal

En ny løsning fra Cardia lar selgere på farten bruke sin mobil som betalingsterminal.

De fleste fysiske butikker er i dag utstyrt med betalingsterminaler, mens feltselgere og håndverkere har måtte slite med tungvinte fakturaordninger.

Nå kan en standard mobiltelefon benyttes som betalingsterminal for aksept av kreditkort.

Fysiske betalingsterminaler er med dette ikke lenger nødvendig. I tillegg kan man slippe dyre faktureringsløsninger og innkrevningsprosesser. Den ordinære bærbare terminal er dyr i innkjøp og leie, er tungvint å bære med seg, og kostnaden kan fort bli uventet høy i forbindelse med vedlikehold.

Cecilie Eriksson i Cardia forteller til digi.no at en mobiltelefonterminal vil koste 599 kroner i måneden for 10 brukere. For 20 brukere koster det 699 kroner i måneden, og det vil lønne seg med flere brukere. Innkjøp av 20 terminaler koster mellom 200 000 til 400 00 kroner. I tillegg kommer service og vedlikehold i forhold til batteri og kvitteringsruller.

Mobilen eller PDA skal kun lades opp og krever ingen driftskostnader.

Når det gjelder hva det koster for kunden å handle med kortet sitt, er det akkurat det samme som å bruke Visa og MasterCard andre steder. I snitt er dette mellom 2 til 3 prosent. I tillegg kommer tre kroner i transaksjonsgebyr og etableringskostnad på 2000 kroner.

Ifølge Eriksson er det solgt et titalls mobilbetalingsterminaler så langt, men hun forventer stor interesse fra mobile selgere og tjenesteytere.

Cardia hevder å være først ute med å tilby løsningen mPos som er tilpasset håndholdte terminaler som mobiltelefoner og PDA. Kravet er at terminalen kan kobles opp mot Internet via WAP eller GPRS. Løsningen støtter både Visa og MasterCard.

Cardia har i dag rundt 35 prosent av alle norske nettbutikker som tilbyr Visa og MasterCard som kunder. mPos-løsningen baserer seg på en allerede utprøvd teknologi og retter seg spesielt mot bedrifter og personer som jobber i felten ute med kunden, forteller Eriksson.

Cardias løsning gir brukerstedet (betalings mottaker) sanntids autorisasjon av kreditkort, reservasjon av beløp og tar betalt på stedet.

Kortholder vil motta kvittering umiddelbart via e-post. Det er også muligheter for kvittering via SMS eller vanlig post.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.