FORBRUKERTEKNOLOGI

Gjør mobilen til frilufts-GPS

ViewRanger, en løsning for friluftsfolk med Nokia eller Samsung-mobil, er klar for Norge.

18. mars 2009 - 08:37

Selskapet Geoinsight opplyser at de nettopp har lansert Viewranger i Norge. ViewRanger er en pakke av kart og programvare som gjør Symbian S60-mobiltelefoner fra Nokia og Samsung til fullfunksjons friluftsnavigatorer, beregnet på folk som ferdes i terreng.

ViewRanger bruker de samme kart i 1:50.000 fra Statens kartverk som vanlige norske turkart. Man laster ned kart for områdene man ferdes i. Det tilbys funksjoner som posisjon i kart, interessepunkter, ruter, turinformasjon, høydeprofil og så videre.

En interessant funksjon gir anledning til å se terreng i panorama: Et 3D-kart viser høyder i terrenget og navn på steder som er synlige i horisonten.

Bilder og video som tas med mobilen kan knyttes til posisjonsdata fra ViewRanger. Dette appellerer blant annet til dem som deler turopplevelser med andre, for eksempel gjennom Facebook, heter det i en redegjørelse fra selskapet.

Er man flere venner som ferdes samtidig, kan man bruke en funksjon kalt «Buddy Beacon» for å dele informasjon om hvor man er til enhver tid, og følge hverandre på kartet.

Kart og program kan lastes ned via pc eller direkte til telefonen. Eksemplet nedenfor viser hvordan man kan sette sammen områder av interesse på Østlandet. Kart selges via lommekjent.no der det også er gratis demo-programvare.

Fra annet kvartal i år vil det være mulig å kjøpe programvare og kart som fysisk produkt på SD-kort.

Viewranger med henholdsvis ruteplanlegging og panorama.
Viewranger med henholdsvis ruteplanlegging og panorama.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.