Gjør mobiltelefonen til bærbar datamaskin

For noen hundrelapper kan du snart kjøpe deg tastatur til din Ericsson mobiltelefon. Med tastaturet og nye tjenester vil mobiltelefonen bli en ekte håndterminal.

IT- og telebransjen lover nå et ras av nye interaktive tjenester, men hittil har tjenestene vært begrenset av mobiltelefonens navigasjonsmuligheter. Etter hvert som SMS-meldinger blir mer populært og de avanserte WAP-tjenestene kommer igang, øker behovet for et tastatur. Både Nokia og Ericsson tilbyr dyre telefoner utformet som lommemaskiner, men i dag avduker sistnevnte et billigere alternativ.

Chatboard kaller Ericsson sitt nye minitastatur som kan kobles på bunnen av alle Ericssons nyere telefoner. Det fullt utstyrte tastaturet med 49 knapper kommer i salg i oktober. Prisen er ikke satt, men Ericsson Norge legger seg lavt og lover å bare ta "noen hundre kroner".

Sammen med tastaturet lanserer også Ericsson en ny Internett-tjeneste for de telefoner som håndterer WAP. For tastaturet har foruten taster for bokstaver og tall, også én-knappsfunksjoner for e-post, surfing og vedlegg.

Les om WAP-tjenester og WAP-produkter:


Med WAP kan du ikke surfe på vanlige Internett-sider, men du kan lage din egen WAP-side på Ericssons Internett-tjenestene. Filer du legger inn her kan du sende videre til andre.

Tastaturet kan brukes sammen med følgende Ericsson-telefoner: GF 788e, S 868, SH 888, I 888 WORLD, A1018s/sc, R250s, T10s/sc, og T18s/sc, men ikke de to nye T28 og T28 World.

Samtidig lover Ericsson også å starte salget av ytterligere en WAP-telefon på nyåret. Selskapet har allerede lovet r380, som brettes opp som en lomme-PC, mens den nye R320 vil se ut som en vanlig telefon. R320 vil bare veie 100 gram og inneholde en rekke spill.

Til toppen