Ericsson lanserer tastatur til mobilen

Gjør mobiltelefonen til bærbar datamaskin

For noen hundrelapper kan du snart kjøpe deg tastatur til din Ericsson mobiltelefon. Med tastaturet og nye tjenester vil mobiltelefonen bli en ekte håndterminal.

For noen hundrelapper kan du snart kjøpe deg tastatur til din Ericsson mobiltelefon. Med tastaturet og nye tjenester vil mobiltelefonen bli en ekte håndterminal.

IT- og telebransjen lover nå et ras av nye interaktive tjenester, men hittil har tjenestene vært begrenset av mobiltelefonens navigasjonsmuligheter. Etter hvert som SMS-meldinger blir mer populært og de avanserte WAP-tjenestene kommer igang, øker behovet for et tastatur. Både Nokia og Ericsson tilbyr dyre telefoner utformet som lommemaskiner, men i dag avduker sistnevnte et billigere alternativ.

Ericsson Chatboard-tastatur
Ericsson Chatboard-tastatur.

Chatboard kaller Ericsson sitt nye minitastatur som kan kobles på bunnen av alle Ericssons nyere telefoner. Det fullt utstyrte tastaturet med 49 knapper kommer i salg i oktober. Prisen er ikke satt, men Ericsson Norge legger seg lavt og lover å bare ta "noen hundre kroner".

Sammen med tastaturet lanserer også Ericsson en ny Internett-tjeneste for de telefoner som håndterer WAP. For tastaturet har foruten taster for bokstaver og tall, også én-knappsfunksjoner for e-post, surfing og vedlegg.

Les om WAP-tjenester og WAP-produkter:


Med WAP kan du ikke surfe på vanlige Internett-sider, men du kan lage din egen WAP-side på Ericssons Internett-tjenestene. Filer du legger inn her kan du sende videre til andre.

Tastaturet kan brukes sammen med følgende Ericsson-telefoner: GF 788e, S 868, SH 888, I 888 WORLD, A1018s/sc, R250s, T10s/sc, og T18s/sc, men ikke de to nye T28 og T28 World.

Samtidig lover Ericsson også å starte salget av ytterligere en WAP-telefon på nyåret. Selskapet har allerede lovet r380, som brettes opp som en lomme-PC, mens den nye R320 vil se ut som en vanlig telefon. R320 vil bare veie 100 gram og inneholde en rekke spill.

Til toppen