Gjør nytt forsøkt på å forklare gratis Windows 10

Microsoft rydder opp etter å ha skapt forvirring.

Gjør nytt forsøkt på å forklare gratis Windows 10
Microsoft gjør et nytt forsøk på å forklare hva som skal til for å være kvalifisert til å motta en gratis Windows 10-oppgradering. Bilde: Microsoft

Man skal ha tunga rett i munnen dersom man skal forklare noe som er komplisert. Og uansett hvor mange informasjonsrådgivere man har tilgang på, så er det ikke sikkert at budskapet blir tolket slik en hadde tenkt.

Dette kan synes å være tilfellet også hos Microsoft, hvor Gabriel Aul – leder for selskapets «OSG Data and Fundamentals»-team – har skapt litt oppstyr på grunn av et blogginnlegg om hvem som kan og ikke kan få bruke Windows 10 uten å måtte betale for det.

Bakgrunn: Lovet gratis Windows 10 til «alle» 

Klarere denne gang

Nå har Aul gjort et nytt forsøk, hvor han innleder med å beklage forvirringen det forrige innlegget, som så ble korrigert, har skapt.

I det nye innlegget skriver han at det dreier seg om at veldig komplekst tema, siden det involverer både flere Windows-utgaver, en ny tilnærming til hvordan Microsoft bygger og leverer Windows, kombinert med det nye betaprogrammet (Windows Insider) som er ulikt det selskapet har gjort tidligere.

Det som nå gjøres helt klart, er at det er to mulige måter å kunne bruke Windows 10 på i framtiden, altså etter den 29. juli, uten å måtte betale for det.

Les også: Windows 10 skal testes raskere 

To alternativer

Den ene er at man fortsetter å være deltaker i Windows Insider-programmet og dermed fortsetter å motta uferdige oppdateringer av operativsystemet for testing. Hver oppdatering vil løpe ut på dato etter en viss tid, så det hjelper ikke at man lar være å installere oppdateringene så snart RTM-utgaven (Release To Manufacturing) har kommet.

Noen flere detaljer om dette, blant annet om ISO-filer, kan leses i Auls oppdaterte blogginnlegg.

Den andre metoden er den som Microsoft lenge har snakket om, altså direkte oppgradering fra Windows 7 eller 8.1. Også dette er gratis.

Windows XP- og Vista-brukere kan ikke oppgradere gratis.

– Vi håper at flertallet av Windows Insider-medlemmene som har deltatt siden vi kunngjorde programmet i fjor, vil fortsette også framover. Det var i lys av dette at vi forfattet blogginnlegget om de kommende endringene i programmet. Jeg beklager at dette førte til forvirring om hvem som var eller ikke var kvalifisert for et tilbud om Windows 10-oppgradering, en håper at dette bidrar til å oppklare, avslutter Aul.

Leste du denne? Derfor blir det ingen universell Skype-app