Gjør PC-en til en lettbrukt multimedieboks

En ny løsning fra InterVideo skal gjøre det mulig å starte opp PC-en i et multimediemodus på bare ti sekunder.

En ny løsning fra InterVideo skal gjøre det mulig å starte opp PC-en i et multimediemodus på bare ti sekunder.

Er det noe som skiller PC-er fra konsumentelektronikk som DVD-spillere og stereoanlegg, er det oppstartstiden og muligheten for å gå seg vill i alle mulighetene.

Nylig lanserte InterVideo programvareløsningen InstantON, som skal kunne gjøre om en vanlig hjemme-PC til et komplett underholdningssenter for hjemmebruk.

InstantON er basert på InterVideos LinDVD, en Linux-basert løsning for å spille av og navigere i multimediebiblioteker, som er tatt i bruk av blant annet Sony og Pioneer i ulike konsumentelektronikkprodukter av høy prisklasse.

Når InstantON er installert på en PC, vil brukeren kunne velge fra en meny under oppstarten om det er InstantON eller PC-en vanlige operativsystem som skal startes opp. Velges InstantON, skal brukeren allerede etter omtrent 10 sekunder kunne befinne seg i et miljø hvor det multimedia er i sentrum.

Dette inkluderer spille av DVD-plater og annen film, spille inn videoer, navigere gjennom et fotoalbum, lytte til musikk med surroundlyd eller se TV-sendinger med såkalt "time-shifting"-funksjonalitet, det vil si at brukeren blant annet kan trykke på pauseknappen midt under en direktesending, for å fortsette fra der han slapp litt senere samtidig som resten av sendingen tas opp.

Brukergrensesnittet skal være så enkelt at også brukere uten PC-erfaring skal ta det i bruk, for eksempel ved hjelp av en fjernkontroll. Ledelsen i InterVideo håper da også at løsningen vil åpne for et nytt marked hvor PC som ikke engang er utstyrt med vanlig programvare, vil ha en naturlig plass ved siden av TV-en på stua.

InstantOn er dog ikke bare begrenset til avspilling og opptak av film og musikk. Programvaren skal også kunne brukes til å kontrollere slikt som varme og strøm i hjemmet, til å surfe på weben, til å bedrive e-handel eller å kommunisere med bekjente via e-post, praterom eller videotelefoni.

InstantON er bare tilgjengelig for PC-produsenter som vurderer å tilby produkter hvor programvaren er installert. InstantON vil derfor ikke blitt solgt som et separat produkt, i det minste foreløpig.

Til toppen