BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjør skjermen like lesbar som papir

Med den nye programvaren Reader skal tekst på skjerm bli mye lettere å lese, hevder Microsoft, som dermed har fått på plass det første produktet som tar i bruk selskapets font-gjengivelsesteknologi, ClearType.

Øystein Kvistad
31. aug. 1999 - 01:02

ClearType er utviklet av Microsoft Research og skal ifølge selskapet gi en fontkvalitet på flytende krystallskjermer og flatskjermer som er bortimot like bra som tekst trykket på papir. I løsningen har Microsoft også bygget inn en kopieringsbeskyttelse, skriver CNET News.com.

Microsoft demonstrerte ClearType for første gang i november i fjor og teknologien skal redusere tendensen til at bokstaver blir "fetere" etter hvert som de vokser i fontstørrelse.

Dersom Bill Gates og kompani denne gangen klarer å overholde timeplanen, noe de ikke har for vane, skal Microsoft Reader komme i betaversjon senere i høst for så å gjøres kommersielt tilgjengelig for Windows-plattformen i første kvartal neste år, melder Wall Street Journal.

Det hører dessuten med til historien at noen mener å vite at ClearType er en 20 år gammel Apple-oppfinnelse, som Microsoft har stjålet. Microsoft har imidlertid avvist dette som grunnløse beskyldninger, melder PC World Online.

Microsoft håper at MS Reader og ClearType-teknologien er det som skal til for at elektroniske bøker skal ta av for alvor (se saken "Dynabook-pionerer lager e-bok for Microsoft" nedenfor).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.