TELEKOM

Gjør unntak for Norges tredje mobilnett

Departementet endrer vilkårene til fordel for Tele2 og Network Norway.

20. mai 2009 - 07:19

Oslo (NTB): Samferdselsdepartementet lar Tele2 og Network Norway ta seg ekstra godt betalt for å sikre bygging av et tredje mobilnett.

Samferdselsdepartementet avgjorde tirsdag at Tele2 og Network Norway skal få lov til å kreve en høyere termineringspris enn det Post- og teletilsynet først vedtok i sine reguleringer.

– Vi legger gjennom dette vedtaket til rette for utbygging av et tredje mobilnett i Norge, sier statssekretær Geir Pollestad (Sp), som mener et tredje nett vil stryke konkurransen i hele landet.

Termineringsprisen er den prisen et mobilselskap kan ta for å ta imot samtaler fra andre selskapers kunder. En høyere termineringspris vil gjøre selskapene bedre rustet til å investere i mobilnettet, mener departementet.

Vedtaket gjelder kun i en begrenset periode og forutsetter at selskapene nå går i gang med byggingen av et tredje mobilnett. Hvis dette ikke skjer i et tilfredsstillende tempo, kan vedtaket bli omgjort.

Gjennom det felleseide nettselskapet Mobile Norway har Tele2 og Network Norway startet utbyggingen av et tredje mobilnett som etter planen skal dekke 75 prosent av befolkningen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.