FORBRUKERTEKNOLOGI

Gjør weben til et magasin

Bla med deg gjennom nyhetene med Googles nye produkt til web og mobil.

Google gjør seg trolig viktigere som innholdsleverandør når de nå tilbyr andres artikler i et raskt magasin-lignende grensesnitt. Naturligvis kan brukerne også her søke og ellers bla seg rundt i katagorier og kilder.
Google gjør seg trolig viktigere som innholdsleverandør når de nå tilbyr andres artikler i et raskt magasin-lignende grensesnitt. Naturligvis kan brukerne også her søke og ellers bla seg rundt i katagorier og kilder.
15. sep. 2009 - 08:53

Google har utviklet en ny gratis nettjeneste som skal gjøre det raskere å lese nyheter på nettet.

Slik tjenesten i går ble presentert, fremstår den som et naturlig neste skritt for selskapets allerede omfattende nyhetssamling i Google News.

Den nye tjenesten «Fast Flip» pakker nettavisers saker inn i et nytt brukergrensesnitt, som lar brukeren bla seg mellom sider, som om dette var et tradisjonelt papirbasert magasin.

Store blå piler lar brukeren klikke seg frem eller tilbake innenfor gitt kategorier, eller man kan bruke henholdsvis piltastene på tastaturet, eller pekefingeren i produktets mobilklient.

- Hastighet er en svært viktig del av brukeropplevelsen, fremhevet selskapets representanter da de mandag avduket den nye tjenesten under TechCrunch50-konferansen i San Francisco.

Kongstanken her er altså at man skal bla seg kjapt gjennom artikler inntil man finner noe interessant. Brukeren får om lag en skjermhøyde av artikkelens innhold. Ønsker du å lese hele saken kan du klikke deg inn til kildepublikasjonen.

- Med Fast Flip kan brukeren bla seg sekvensielt gjennom nyheter, overskrifter, kategorier, så vel som indiviuelle nyhetsstrømmer («feeds») fra publikasjoner, skriver Google i dette blogginnlegget.

Google har ved lansering gjort avtale med et førtitalls nettaviser og publikasjoner, inkludert blant annet Washington Post, New York Times, Business Week og Newsweek.

Det er ikke kjent hva eller om Google betaler noe i kompensasjon til publikasjonene for dette, eller hvordan de ulike partnerne fordeler annonseinntekter.

Søkegiganten skriver i tidligere nevnte blogginnlegg at mediebransjen i dag står ovenfor mange utfordringer. Google mener det ikke finnes noen enkle snarveier, men selskapet tror det å oppfordre lesere til å lese flere nyheter samlet sett kan være en viktig del av løsningen.

- Vi mener Fast Flip kan være en måte å hjelpe [mediebransjen på], og vi jobber også med andre måter som kan hjelpe til i nær fremtid, skriver selskapet.

Den amerikanske avisindustrien har bedt blant andre Google og andre store IT-selskaper om å hjelpe dem med å tjene penger på nettet. Lærer nettaviser å ta betalt.

Også til Android og iPhone

Google har laget mobile versjoner av Fast Flip til iPhone og Android. Dette er imidlertid ikke nedlastbare applikasjoner til mobiltelefoner, men spesialtilpassede nettutgaver av den samme tjenesten.

Du finner dem ved å besøke nettsiden direkte fra mobiltelefons nettleser: http://fastflip.googlelabs.com/

Begge disse skal ha såkalte taktile funksjoner, der brukeren kan bla seg mellom artikler ved hjelp av fingerbevegelser.

Fast Flip lar brukeren bla seg fra artikkel til artikkel ved hjelp av piler. Opplevelsen er svært rask, også under 3G mobilforbindelser.
Fast Flip lar brukeren bla seg fra artikkel til artikkel ved hjelp av piler. Opplevelsen er svært rask, også under 3G mobilforbindelser.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.