Glad bonusfest for Kantega-ansatte

Konsulentselskapet Kantega gjør det skarpt og de ansatte sitter igjen med et heftig overskudd.

Konsulentselskapet Kantega gjør det skarpt og de ansatte sitter igjen med et heftig overskudd.

Kantega har implementert flere av Norges mest avanserte PKI-løsninger, for kunder som SpareBank1, Den norske stat (MinSide), Gassco og Komplett.

Nå melder selskapet igjen om et framgangsrikt år, tredje år på rad. Omsetningen økte til 38 millioner kroner i 2005. De ansatte som eier selskapet sitter igjen med et overskudd på 2 millioner kroner etter skatt.

Ansatteierskap gir de ansatte kontroll over all verdiskapningen i bedriften. I løpet av tre år har hver enkelt ansatteier tjent over 330 000 kroner før skatt i tillegg til den ordinære lønnen.

- Ansatteierskap er en av nøklene til Kantegas suksess, forteller Eriksen.

Nye ansatte får etter en stund tilbud om å bli medeiere, og få ta del i verdiskapningen i bedriften. I helgen vil Kantega vedta en emisjonsfullmakt til styret for å ta opp nye partnere blant dem som ble ansatt i 2004.

Kantega har utviklet programvaren bak Kantega Secure Identity, som i 2005 gikk på luften som Norges første sikkerhetsportal. Den tilbyr sikker pålogging og digital signatur som tjenester over Internett. Kantega Secure Identity har støtte for de to ledende PKI-løsningene i Norge: Buypass og BankID. Disse identitetsløsningene har til sammen over en million brukere.

De ansatte i Kantega eier bedriften i fellesskap, og er meget fornøyd med de økonomiske resultatene som er oppnådd i 2005.

- Den økonomiske avkastning for ansatteierne er meget god, særlig når vi tar i betraktning at den tunge utviklingen av sikkerhetsportalen Kantega Secure Identity er kostnadsført fullt ut i 2005-regnskapet, sier Jon Øyvind Eriksen, administrerende direktør i Kantega.

Positive evalueringer fra kundene har gitt økt inntjening. Et eksempel på at kundene er tilfredse er SpareBank 1, som evaluerer kvaliteten i sine outsourcingsleveranser hver tredje måned.

I 2005 har SpareBank 1 utbetalt ekstrabonuser på bakgrunn av at kvaliteten på Kantegas leveranser overskred de avtalte kvalitetsmål i samtlige fire kvartal.

Kantega har i 2005 satset på offentlig sektor, og har på ett år fordoblet omsetningen i dette markedssegmentet. Kantega vant sammen med Software Innovation anbudet på MinSide, den nye statlige innbyggerportalen, og fikk ansvaret for PKI, sikkerhet og web services spesifikasjonene.

Kantega ser positivt på utsiktene for 2006. Selskapet har de siste månedene ansatt fem nye medarbeidere, men skal nå øke staben i Oslo ytterligere med IT-spesialister.

- Vi ser etter personer som har lyst å være med på den videre oppbyggingen av en bedrift med en unik ansatteiermodell, og være en del av Norges beste fagmiljø innen digital ID, Web services og java-sikkerhet.

Til toppen