Glad for at Bjørnøy tillater miljøgifter

IKT-Norge er glad for at miljøstatsråden ikke vil forby flatskjermer med miljøgifter.

Glad for at Bjørnøy tillater miljøgifter
Bilde:

IKT-Norge er fornøyd med at miljøvernminister Helen Bjørnøy i dag går ut og avviser at Regjeringen vil gå inn for et forslag som vil bety et importforbud av forbrukerelektronikk, heter det i en pressemelding.

– Vi regner med at SFT tar Statsrådens forsikring på alvor og at regelverket nå blir harmonisert med reglene i resten av Europa, sier Per Morten Hoff i IKT-Norge.

    Les også:

Pressemeldingen viser til et intervju med Bjørnøy i dagens utgave av Aftenposten. Der sier hun at det vil være utenkelig med tomme butikkhyller av forbrukerelektronikk når nytt regelverk om forbud mot miljøgifter i forbrukerprodukter skal innføres.

Bjørnøy sier hun vil åpne for unntak i regelverket der det ikke finnes miljøvennlige alternativer tilgjengelig. Hun regner med at SFT vil avdekke behovene for justeringer i forslaget etter en gjennomgang av høringsuttalelsene.

– IKT-Norge regner med at SFT nå modererer sitt forslag og gir bransjen unntak på de områder vi har angitt som nødvendige i vårt høringssvar og at det endelige forslaget harmoniseres med EUs regler på området, sier Hoff.

IKT-Norge sier de på ingen måte er negative til strenge miljøkrav.

– Vi vil sammen med Miljøverndepartementet og via vårt styreverv i EICTA jobbe for å påvirke EU og de store produsentene til å utfase de stoffene som SFT ønsker fjernet. Men Norge kan ikke alene forby stoffer som det i dag ikke finnes noe alternativ til, forsikrer Hoff.

;