BEDRIFTSTEKNOLOGI

Glade for UMTS-tap

Eierne i de tre konsortiene som ikke fikk tildelt UMTS-konsesjon, er nærmest likegyldige til om UMTS-fristen blir utsatt eller ikke. Ingen har lenger tro på at det blir bygd fire UMTS-nett, og alle utrykker lettelse for at man tapte kampen.

Frode Eriksen
15. mars 2001 - 06:12
Bane TeleTrygve Tamburstuen
Orange NorgeSchibsted





Bane Tele-direktøren mener at GSM-frekvenser heller ikke er like interessant lenger, ettersom verdien på frekvensene ble redusert vesentlig ved at det ikke ble fordelt frekvenser sammen med UMTS-frekvenser.

NetCom





Tamburstuen sier at Bane Tele ikke har lagt alle mobilplaner i skuffen og ser på muligheten for å starte som tjenestetilbyder eller virtuell operatør.



Broadband Mobile
Tele 1 EuropePål E. Vegard


Han sier at markedet bør være fornøyd dersom det blir bygd fire UMTS-nett, men legger til at han slett ikke er sikker på at dette skjer.

- Jeg er redd for forsinkelser. Telenor vil bygge, som de har sagt, en utvidet kapasitet der UMTS bygges i de mest interessante områdene. Det samme kommer NTC til å gjøre.

- De to nye tilbyderne av mobilnett vil skvises av de to etablerte på termineringsprisene og få diktert priser på roaming. Da får du en vanskelig investeringssituasjon, mener Vegard.

Selv om Tele 1 Europe, ifølge Vegard, bare tilsynelatende tapte kampen om UMTS, er han på de to nye operatørenes vegne opptatt av at de blir gitt konkurransedyktige priser. Hvis ikke får hans eget selskap bare to nett å velge mellom i Norge.

- Det gir ingen konkurranse, bare duopol, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra