Glade jul

Julestria er over oss allerede - men noen har det striere enn andre...

Julestria er over oss allerede - men noen har det striere enn andre...

Ja, så var vi i desember allerede. Ute på gatene glitrer det i julepynt og overdådige vindusutstillinger, butikkene bugner av gullmalte gaveartikler, og kalenderen er allerede fullbooket med julebord.

På nettet ligger vi selvfølgelig ikke etter. Enhver nettsatsing med respekt for seg selv har julekalender, julesider og nisselenker, for ikke å snakke om "Glade Jul" som kimer i skjærende midi fra annenhvert nettsted der ute.

Men misforstå meg rett: Jeg håner absolutt ingen! Vi på HjemmeNett har vår egen julesatsning, vi. - Den er riktignok papp-grå i stedet for julerød, og har en video-kalender som er så sær at du kommer til å hate den hvis du ikke faller pladask. Men vi har så absolutt kastet oss på jule-bølgen.

Og hvorfor ikke, egentlig? Julen er gledens årstid, så la oss feire når vi først kan! - Selv akter jeg i hvert fall å sette opp juletre i resepsjonen, henge girlandere i taket og by besøkende på pepperkaker mens de venter.

Og etterpå kan jeg stå i vinduet på det julepyntede kontoret mitt, og se på tiggerne som bommer småpenger nede på Tullinløkka. Kanskje tenker jeg til og med et øyeblikk på hvor heldig jeg er selv, som har hjem og familie og penger nok.

Heldigvis finnes det noen som ikke lar det bli med tanken.

Alternativ Jul er en aksjon i Oslo som gir et tilbud til de som faller utenfor den tradisjonelle julefeiringen: Uteliggerne, junkiene og fyllikene, de ensomme, de glemte og de som ikke har noen familie å gå til.

Aksjonen drives av frivillige, som hvert år gir opp sin egen feiring for å lage jul for de "laveste" i samfunnet. Men de er avhengige av bidrag fra næringslivet og fra enkeltpersoner - i form av varer, arbeidshjelp eller penger.

Derfor vil jeg oppfordre deg på det sterkeste til å gi en julegave til Alternativ Jul i år! Besøk nettstedet deres (du finner lenken i margen til høyre), så får du vite mer om hvordan du kan bidra - du kan gi både tid og penger, eller varer til julebord, julegaver osv.

Kanskje kan du bidra til litt juleglede for noen av de som har det verst her i byen. Og så får du givergleden med på kjøpet.

Ha en riktig fin adventstid!

Til toppen