Gladsøk (Motvirker depresjon og manglende fremtidstro)

Trenger du pepp, oppmuntring eller tro på fremtiden? Prøv et gladsøk.

Jeg anbefaler ett eller to søk om dagen, avhengig av sinnstilstand. Gladsøket nedenfor tok meg 10 minutter. Funnene kan være unøyaktige, uviktige og til og med feilaktige. Men de er i hvert fall positive.

Nettbanker tar av. Online-reiser tar av. Online gambling tar av. Amazons trafikk fra Frankrike er tredoblet i løpet av de siste 12 månedene. Amazons japanske, engelske og franske omsetning har hatt en 70 prosents vekstrate i hvert av de siste tre kvartalene. EasyJet Airline solgte billetter for 80 millioner dollar mer siste halvår enn de gjorde året før. Kelkoo.com økte sin omsetning med 65 prosent i annet kvartal og omsatte for tre millioner dollar. Lastminute.com økte omsetningen sin i siste kvartal med 90 prosent. Jada, forsatt går dot.com-rester konkurs, "men forbrukerne bryr seg ikke om det," sier Forrester fra Amsterdam.

I løpet av dette året(!) har Europa fått 12.7 millioner nye internettbrukere. Oktober forlag gikk med overskudd i fjor. (Takket være bl.a. Naomi Kleins "No Logo".) SAS gikk 1 milliard svenskekroner i overskudd i annet kvartal. Braathens går med overskudd. TV 2 interaktiv gikk med overskudd første halvår.

PS. Hverken lykkepiller eller gladsøk løser det egentlige problemet. Men, en dansk undersøkelse blant brukere av lykkepiller peker på at de "leder brukerne inn i en erkjennelsesprosess som starter problematisk, men som kan ende i en følelse av større egenverdi, og at dette kan være en katalysator for å komme opp av depresjonen."

Gladsøk gjør samme nytten. Prøv selv!

Til toppen