JUSS OG SAMFUNN

Gladsøk (Motvirker depresjon og manglende fremtidstro)

Trenger du pepp, oppmuntring eller tro på fremtiden? Prøv et gladsøk.

Jostein Borgmo
16. aug. 2002 - 14:28

Jeg anbefaler ett eller to søk om dagen, avhengig av sinnstilstand. Gladsøket nedenfor tok meg 10 minutter. Funnene kan være unøyaktige, uviktige og til og med feilaktige. Men de er i hvert fall positive.

Nettbanker tar av. Online-reiser tar av. Online gambling tar av. Amazons trafikk fra Frankrike er tredoblet i løpet av de siste 12 månedene. Amazons japanske, engelske og franske omsetning har hatt en 70 prosents vekstrate i hvert av de siste tre kvartalene. EasyJet Airline solgte billetter for 80 millioner dollar mer siste halvår enn de gjorde året før. Kelkoo.com økte sin omsetning med 65 prosent i annet kvartal og omsatte for tre millioner dollar. Lastminute.com økte omsetningen sin i siste kvartal med 90 prosent. Jada, forsatt går dot.com-rester konkurs, "men forbrukerne bryr seg ikke om det," sier Forrester fra Amsterdam.

I løpet av dette året(!) har Europa fått 12.7 millioner nye internettbrukere. Oktober forlag gikk med overskudd i fjor. (Takket være bl.a. Naomi Kleins "No Logo".) SAS gikk 1 milliard svenskekroner i overskudd i annet kvartal. Braathens går med overskudd. TV 2 interaktiv gikk med overskudd første halvår.

PS. Hverken lykkepiller eller gladsøk løser det egentlige problemet. Men, en dansk undersøkelse blant brukere av lykkepiller peker på at de "leder brukerne inn i en erkjennelsesprosess som starter problematisk, men som kan ende i en følelse av større egenverdi, og at dette kan være en katalysator for å komme opp av depresjonen."

Gladsøk gjør samme nytten. Prøv selv!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.