BEDRIFTSTEKNOLOGI

Glede over Dørums vedtak

Aktørene i norsk telekombransje er glade for at statsråd Odd Einar Dørum endelig tok en bestemmelse om Jernbaneverkets fibernett. Folk i bransjen sier til digi.no at konkurransen i markedet vil styrkes som følge av Dørums vedtak.

Frode Eriksen
21. jan. 1998 - 11:30

Blant de som er mest glade er NetCom GSM, som klaget avtalen mellom Telenor og NSB inn for EFTAs overvåkingsorgan ESA. Saken kom imidlertid aldri så langt at EFTA fikk anledning til å sluttbehandle saken ettersom Telenor og Jernbaneverket selv valgte å bryte avtalen.

- Flott at Dørum skar igjennom, er informasjonssjef i NetCom GSM, Gunnar Grythes kommentar til gårsdagens melding fra Samferdselsdepartementet.

Grythe sier til digi.no at fibernettet både representerer kvalitet og kapasitet. Dersom det også kan konkurrere prismessig, vil nettet bli et attraktivt alternativ til eksisterende føringsveier og infrastruktur, mener han.

- Vi har vårt driftssenter i Trondheim, noe som betyr at vi trenger kapasitet mellom Oslo og Trondheim. Nå åpner det seg nye muligheter, konstaterer Grythe, og nevner at mens en forbindelse Oslo-Trondheim kommer på rundt millionen, koster en tilsvarende linje på de svenske statsbanenes nett bare 150.000 kroner.

Administrerende direktør i Telia Marked, Gunnar Evensen, synes også at beslutningen om å tillate konkurranse på Jernbaneverkets nett er fornuftig.

- Det er viktig at det finnes et sett av tilbydere av infrastruktur i Norge, sier han. Telia har inngått en avtale om leie av kapasitet av EniTel og er blant de som er interessert i Jernbaneverkets fibernett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.