BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Glem førsteutgaven av WAP

- Ingen gidder å betale 12 kroner for å få vite når toget går. Ansvarlig for den svenske finansavisen Dagens Industri, Lars Stahre, har ingen tro på at høstens lansering av Internett via mobiltelefonen vil gjøre annet enn å skuffe brukerne.

Frode Eriksen
22. sep. 1999 - 10:06

Lars Stahre sier at de første mobiltelefonene som kommer i høst med WAP (Wireless Application Protokoll) kan sammenliknes med Internett slik det var for ti år siden.

Han beskriver det som en treg affære og spør om brukerne vil betale 10-12 kroner for å kunne søke og få vite når toget går.

- Folk vil nok dessverre bli skuffet over førstelanseringen av WAP, og vil bare interessere de 20.000 svenskene som likevel kjøper alle nye mobiltelefoner, uansett hva slags tjenester de tilbyr, sier han.

Det sier han med bakgrunn i Dagens Industris tette samarbeid med Ericsson på innholdssatsing på mobiltelefonen, og hva han selv har sett Ericsson har arbeidet med på sine laboratorier.

WAP på dagens mobiltelefonhastigheter gjør at Stahre derfor ikke tror første generasjon Internett over mobiltelefonen blir noen særlig suksess.

Han sier at mobilen ikke blir en attraktiv plattform for distribusjon av nyheter før om fire-fem år når neste generasjon mobiltelefoni blir lansert med mye bedre kapasitet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra