Glem Merced - barnet skal hete Itanium

Du kan lære deg det med det samme: Intel® Itanium(tm) blir varemerket på Intels første prosessor i IA-64-familien. Erkerivalen AMD feirer navnedagen med å lansere en 700 MHz-versjon av Athlon...

Du kan lære deg det med det samme: Intel® Itanium(tm) blir varemerket på Intels første prosessor i IA-64-familien. Erkerivalen AMD feirer navnedagen med å lansere en 700 MHz-versjon av Athlon...

Kodenavnet Merced er en saga blott.

Intels råeste prosessor skal heretter hete Itanium - en brikke som "representerer et nytt nivå av prosessorkraft som kommer til å bli drivkraften i Internett-økonomien", skal en tro visepresident Jami Dover i Intels Sales and Marketing Group.

Ifølge Intels egne forskere er kun fem prosent av Internett-infrastrukturen på plass som kreves for å kunne levere de forventede serverbehov e-handel vil presse fram i 2005. Den såkalte Internett-økonomien påfører næringslivet omveltninger som gjør at bedriftene ikke bare må endre sine strategier og sin markedsfokus, men også finne raskere og mer kostnadseffektive måter å lagre, overføre og kommunisere digital informasjon på.

Det er nettopp i denne virkeligheten, for ikke å si i dette stamnettet, Intel ser behovet og potensialet for Itanium - servere og arbeidsstasjoner må ha kapasitet til å behandle og skape det digitale innholdet i en stadig mer båndbreddekrevende hverdag.

De første eksemplarene av Itanium-prosessoren er ifølge en pressemelding fra Intel allerede levert til de første test-kundene, men prosessoren vil - dersom Intel klarer å innfri sin egen timeplan - ikke settes i full produksjon før medio 2000.

Det betyr at at servere og arbeidsstasjoner basert på Itanium tidligst kommer på markedet i løpet av andre halvår 2000.

Intels erkerival AMD lanserte forøvrig sin lille kraftplugg i dag: Athlon-brikken tynes nå i 700 megahertz og er med det markedets raskeste x86-arkitektur, vesentlig vassere enn Intels 600 megahertz Pentium III-variant. Den nye AMD-brikken skal ifølge produsenten kunne kjøre fletta av Intels råeste jern hva både 3D-grafikkbehandling, 3D-modellering, dataassistert konstruksjon, bildekomprimering og talegjenkjenning angår.

Til toppen