Glipp avslørte kanskje Microsofts planer

Glipp avslørte kanskje Microsofts planer

En ansatt i Microsoft kan ha avslørt Microsoft planer om å lage nett-baserte versjoner av blant annet Excel.

Google og en lang rekke selskaper har de to siste årene fått mye oppmerksomhet og etterhvert noe inntekter fra å servere såkalt nettbasert programvare. Og Microsoft, som har utpekt Google som sin verste konkurrent, kommer kanskje etter.

Nettbasert programvare lages brukes som en vanlig nettside, men programmert med Ajax-teknikkene kan man lage menyer og få det meste til å fungere som i installert programvare. Google Apps og Zoho er de to ledende aktørene innen teknikken mange påstår at kan true installert programvare som Microsoft Office.

Microsoft har mye å tape, men kan ha sett seg nødt til å planlegge konkurrenter til Google Apps. Ryktene har gått før, men nå røpet kanskje en Microsoft-utvikler seg i sin blog i går.

Microsoft developer Tod Hilton skrev i går i sin blog at han nå skal begynne å jobbe for en gruppe med navnet "Excel Services", skriver Techcrunch. Dette er i dag en teknikk for å bruke Excel sammen med gruppe-verktøyet Sharepoint, men er kanskje i ferd med å bli noe annet.

    Les også:

Hilton postet først en tekst som så fort ble endret, men ikke før flere kilder hadde fått kopiert den. Her er det teksten som åpenbart avslører at Microsoft vurderer en nettbasert versjon av Excel. Om den blir gratis og hvor mye som av dagens svært avanserte regneark man ikke klarer å servere gjennom en Ajax-nettside er dog uklart, men Hilton skryter tungt.

"Produktet har et hav av potensiale og vil trolig konkurrere med ting som Google Spreadsheets, DabbleDB, Zoho og JotSpot Tracker. Dette er en spennende tid å få jobbe med et slikt produkt"

Disse setningene ble fjernet og erstattet med "Jeg har fjernet noen av mine personlige meninger fra denne posten. Jeg ønsker ikke å forvirre noen som vil ta dem som spådommer".

I tillegg til å gi et varsel om et produkt Microsoft hvert fall arbeider med og vurderer å lansere, tilsier lekkasjen at hvis Microsoft arbeider med en nettversjon av Excel, er det nok også en versjon av Word og Powerpoint på gang.

Her finner du bloggen til Tod Hilton.

Til toppen