Global IBM-topp vil ikke flytte

Informasjonsdirektør i IBM Nordic, Cecilie Ditlev-Simonsen, skal nå lede IBM sin informasjonsstrategi i Europa, Afrika og Midt-Østen, samtidig som hun beholder ansvaret for informasjonsavdelingene i de nordiske landene.

Informasjonsdirektør i IBM Nordic, Cecilie Ditlev-Simonsen, skal nå lede IBM sin informasjonsstrategi i Europa, Afrika og Midt-Østen, samtidig som hun beholder ansvaret for informasjonsavdelingene i de nordiske landene.

Det er Dagens Næringsliv som i dag kan fortelle at Ditlev-Simonsen skal innføre en ny teknologisk hverdag i disse tre kontinentene, og at hun akter å gjøre det fra IBM sitt Norges-kontor.

Ditlev-Simonsen sier at teknologien nå er kommet så langt at hun ikke behøver å flytte fra Oslo, selv om sjefen sitter i Paris. - Etterhvert akter jeg å bygge meg et "arbeidsrom" på nettet for mitt ansvarsområde, og kombinere dette med telefon og videokonferanser.

IBM sin nye informasjons-topp sier til digi.no at hun starter i den nye stillingen allerede neste uke, og legger til at hun samtidig vil beholde ansvaret for informasjonsavdelingene i de nordiske landene

- Har du erfaring i bruk av videokonferanser?

- Ja, vi bruker det omtrent en gang i måneden nå. Det fungerer bra å bruke videokonferanse istedenfor å reise. Bedre enn telefonkonferanse fordi du også kan se de du snakker med. Ulempen er at det blir litt lite spontant, spesielt i kreative prosesser. Man kan ikke sende empati over nettet eller via telefon. Det blir statistk, men er et greit supplement og en praktisk erstatning for reiser. Man sparer tid og penger. Men det er klart man må møtes og snakke med hverandre i virkeligheten innimellom også, legger hun til.

- Hva består den nye stillingen i?

- Jeg har ansvar for å profilere hovedsatsningsområdet "pervasive computing" i Europa, Afrika og Midt-Østen. Jeg kommer til å jobbe sammen med informasjonssjefene i alle de noen-og-tyve landene. Selve jobben består i å få ut informasjon, profilere hva IBM har å tilby på disse områdene.

Og områdene kan defineres som "gjennomtrengende teknologi -eller databruk". Ditlev-Simonsen kaller det for "den neste fasen av teknologi". - PC-ens tid er over, sier hun. - Den neste æraen handler om at millioner bedrifter og milliarder mennesker er tilkoblet Internett på alle mulige måter, gjennom mobiltelefon, kjøleskap, eller hva som helst. Alt er koblet sammen i et trådløst nettverk.

Til toppen