BEDRIFTSTEKNOLOGI

Global MMX Overdrive lansering

Intel slipper i dag offisielt sin overdrive versjon av Pentium MMX, men som MMX prosessorene for øvrig er den vanskelig å oppdrive.

Eirik Flaa
4. mars 1997 - 15:00

Overdrive MMX er det offisielle navnet på Intels MMX-alternativ for eldre hovedkort. Prosessoren er i første omgang tilgjengelig i to varianter. Én for 75 og 90 Mhz Pentium prosessorer, og en annen for 100 Mhz. De to nye prosessorene vil gi en klokkefrekvens på hhv 125, 150 og 166 Mhz, og i tillegg kommer ekstra multimediaytelse fra MMX-instruksjonene. En PC utstyrt med Overdrive MMX vil ligge marginalt under fullverdige MMX-prosessorer med tilsvarende klokkefrekvens.

Den som måtte ønske seg MMX-ytelse på en etterhvert utrangert Pentium, må smøre seg med tålmodighet. De norske importørene av Intels brikker sliter fortsatt med tilgangen på standard MMX, og tror ikke at situasjonen vil bli bedre for Overdrive-versjonen.

- Bestiller man gjennom den tradisjonelle kanalen, vil man etter all sannsynlighet få mindre enn man har bestilt. Dessuten kan det ta lang tid før varene kommer, sier produktansvarlig for Intel hos Ingram, Arnfinn Revelsby, til Digi:data. Han forklarer at det nærmest er markedsmessig umulig at tilgangen på Overdrive-prosessorene vil være bedre enn for fullverdige Pentium MMX-brikker.

- Dersom dette hadde vært tilfellet, noe som har skjedd ved enkelte anledninger, vil lokale PC produsenter begynne å benytte Overdrive versjoner i nye pc-er, sier Revelsby som forklarer at det for øyeblikket er ekstrem etterspørsel etter de nye prosessorene.

- Selv om Intel kjører en fast prispolitikk, selges det nå MMX-prosessorer til overpris av flere annenhåndsleverandører i USA. For tiden ligger denne prisen omtrent tusen kroner over prisen fra Intel, sier Revelsby som ikke tør love når han kan tilby den nye prosessoren.

Intel Sverige oppgir veiledende pris på Overdrive MMX-prosessorene til hhv SEK 2795 for 75 og 90 MHz-varianten, og 3595 for 100 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.