JUSS OG SAMFUNN

Global Money Games med global Yahoo!-avtale

Styreformann Pål Atle Skjervengen i Global Money Games letter på spill-lokket og sier at selskapet har inngått en global markedsføringsavtale med Yahoo!. Det er imidlertid svært usikkert om GMG kommer til å være på plass til Norges-lanseringen av Yahoo 5. november.

Herman Berg
28. okt. 1997 - 17:47

Ifølge planen skal Global Stock Games, spillet til holdingselskapet Global Money Games som drives av datterselskapet Global Stock Games i Sveits, lanseres i løpet av siste kvartal i år. Pål Atle Skjervengen vil ikke angi noen konkret dato for når Global Stock Games skal ut på nettet uten å ha informert eierne først. Men han opplyser at de har forpliktet seg til å lansere www.stockgames.com i løpet av siste kvartal i år, det vil si før jul.

Tjenesten kommer til å inneholde både finansinformasjon og børsspill. Skjervengen mener at opplegget er unikt; han har aldri sett noe lignende på nettet tidligere.

Skjervengen røper at det er to hovedspill som brukerne kan benytte: det ene er Speculator, en tippekupong bestående av 14 selskaper på børser i 11 land der spillerne får gevinst for 14 og 13 rette. Det andre er Best Six, en tjeneste der spilleren kan gjette på de seks beste selskapene kommende børsdag. Det vil gå en ticker med klokke fram til hver børs åpner om morgenen. Deretter er det spillstopp fram til børsen stenger.

På grunn av tidsforskjellene på de forskjellige kontinentene vil det i praksis være mulig å spille Best Six 24 timer i døgnet. Dermed er det også svært viktig for Global Money Games å få markedsført tjenesten over hele verden.

- Vi har skrevet en omfattende avtale med Yahoo! hvor vi betaler for at de skal markedsføre oss på sidene deres globalt, sier Skjervengen.

- Om noen uker kommer vi til å prege forsiden deres med en banner, sier Skjervengen som ikke kjenner til at Yahoo! kommer med skandinaviske lanseringer i begynnelsen av november før digi.no nå informerer ham om det.

Norske Yahoo! lanseres onsdag 5. november med flere samarbeidspartnere på innholdssiden. Omtrent samtidig slippes også selskapet sine sider i Danmark og Sverige. Yahoo! er den internasjonale søkekatalogen som er mest benyttet på world wide web, ifølge både MediaMetrix/PC Meter og webanalysebyrået RelevantKnowledge.

Global Money Games har slitt litt den siste tiden etter å ha nådd en verditopp på selskapet på 633 millioner kroner. Verdien er nå nede i rundt 450 millioner kroner, så meldingen om strategiske samarbeidsavtaler kommer som bestilt.

Foruten Yahoo! har GMG også inngått en lignende avtale med søkekonkurrenten Lycos - uten at det er noe problem for Yahoo! og selskapets advokater, ifølge Skjervengen.

Dessuten er har de skrevet under avtaler med nyhetsbyrået Reuters, Dow Jones og betalingsformidlerne Visa, Mastercard og Open Market. Alt ifølge styreformann Pål Atle Skjervengen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.