Global One fikk Aker RGI-kontrakt

Den norske teleoperatøren Global One Communications får kontrakten på leveranser av internasjonale teletjenester til det Aker RGI-eide selskapet Constructor Group. Avtalen går over fem år, og har en ramme på minst 25 millioner kroner.

Constructor Group har salgskontorer og fabrikker i 20 land, og er blant verdens største leverandører av lagringssystemer, med en forventet omsetning på 2,2 milliarder kroner i år.

- Dette er en utvidelse av en tidligere avtale med Constructor Group, sier salgsdirektør Stein Y. Maka i Global One Communication. Gjennom oppkjøp har Constructor Group ekspandert fra seks til 30 operasjonelle enheter på verdensbasis.

Global One skal stå for installasjon, drift, vedlikehold og oppdatering av Constructor Groups internasjonale datanettverk (Wide Area Network). I tillegg til linjenettet omfatter avtalen drift og overvåking av såkalte tilslutningstjenester. Systemet er på plass flere steder og skal være fullt operativt i løpet av ett år.

Global One skal bruke sitt etablerte internasjonale telenettverk til å betjene konsernet som har hovedkontor på Hønefoss.

;