BEDRIFTSTEKNOLOGI

Global One gir opp norske Internett

Global One har ikke hevdet seg i nettaksessmarkedet og legger ned sin Internett-satsing i Norge. Selskapet velger i stedet å konsentrere seg om salg av internasjonale teletjenester til bedriftsnorge.

Øystein Kvistad
11. des. 1997 - 14:44

Markedsansvarlig Geir Roger Skau i Global One sier til digi.no at teleoperatørens 20 Internett-forhandlere i Norge må finne seg en ny aksessleverandør så snart som mulig. Dagens forhandleravtaler løper i tre måneder til, men da er det slutt.

- Jeg tror ikke det blir noen dramatisk endring for de 10.000 personkundene som i dag har nettaksess via Global One. Tross alt er det våre frittstående forhandlere som eier det enkelte kundeforholdet, og disse forhandlerne vil nå stå fritt til å velge den aksessleverandør de måtte ønske, sier han.

Overfor digi.no kan imidlertid Skau røpe at Global One ønsker en løsning med en tredjepart som tar over tjenesteleverandørbiten. Teleoperatøren er allerede i forhandlinger med tre konkrete partnere, men Skau vil ikke si hvem dette er.

Foruten å selge aksesstjenesten til en annen operatør, er en annen mulig løsning å la dagens forhandlere eller andre lokale aktører få tilbud om å kjøpe Internett-aksess fra Global One, for så å selge operatørtjenester videre til sluttbrukerne.

- Vi vil komme med en anbefaling overfor våre forhandlere om en ukes tid, sier Skau, som understreker at Global One vil gjøre det de kan for at deres aksess-kunder ikke skal lide på grunn av nedleggelsen.

For Global One fortoner lidelsen seg mest som sur svie i pungen. Selskapet har brukt nærmere ti millioner kroner på å bygge opp et aksessnett som dekker omlag 85 prosent av landet med 18 noder eller basestasjoner.

- Ikke alledisse pengene er tapt ettersom flere av nodene vi har satt opp kan benyttes til andre IP-tjenester, men endel av infrastrukturen blir overflødig, sier Skau. Det er deler av denne infrastrukturen i Global Ones aksesstilbud selskapet nå vurderer å selge, eller tilby lokale operatører og bedrifter.

Global One vil imidlertid fortsatt tilby Internett-tilknytning til lokale tjenesteleverandører og større bedrifter.

Administrerende direktør Mats Düring uttaler at selskapet heretter skal konsentrere seg om sin kjernevirksomhet, det vil si leveranser av internasjonale teletjenester til norske bedrifter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.