BEDRIFTSTEKNOLOGI

Global One hangler videre

De tre hovedaksjonærene i telealliansen Global One, France Telecom, Deutsche Telekom og Sprint har sett seg nødt til offentlig å bekrefte at de fremdeles står sammen om telealliansen etter rapporter om at alliansen var i oppløsning.

28. mars 1999 - 16:13

Det var avisen New York Times som rapporterte at Sprint-sjef William Esrey skrev til Global Ones tre eiere og fortalte at telealliansen ikke fungerte i sin nåværende form. Avisen siterte kilder nær Global Ones ledelse, som kunne fortelle at alliansen kunne bli lagt ned i løpet av få uker.

Talsmenn fra både France Telecom og Deutsche Telekom har bekreftet at de fremdeles står bak alliansen, mens en talsmann fra Sprint har avvist det hele som spekulasjon.

Global One tilbyr teletjenester til flernasjonale selskap og har vært i drift som et joint venture i tre år. Problemet har vært at det har tatt lenger tid enn først antatt å skape overskudd i selskapet. I tillegg kommer stadig hardere konkurranse fra andre allianser. Det er antatt at det planlagte joint venturet mellom British Telecom og AT&T vil bli en av Global Ones hardeste konkurrenter når det kommer på plass til høsten. Også andre selskap har gitt Global One sterk konkurranse, blant annet relativt "ferske" selskap som Qwest, som etter oppkjøpet av EUnet og inngåelse av en allianse med nederlandske KNP i fjor sitter med et transatlantisk høyhastighets telenett.

Selv om Global One har bedret resultatet er det ventet at break even først nås i 2001.

Sprint eier i dag 50 prosent i Global One, mens France Telecom og Deutsche Telekom eier 25 prosent hver foruten å eie 20 prosent hver i Sprint, og to prosent i hverandre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.