Global One kåret til beste operatør

Leserne av fagbladene Communications Week International og Communications Week har kåret Global One til verdens beste teleoperatør. Prisen ble overrakt søndag kveld på Telecom 99.

Leserne av fagbladene Communications Week International og Communications Week har kåret Global One til verdens beste teleoperatør. Prisen ble overrakt søndag kveld på Telecom 99.

De to andre operatørene som nådde fram til finalen var British Telecom og France Telecom. Sistnevnte er en av tre hovedaksjonærer i Global One, ved siden av Deutsche Telekom og den amerikanske operatøren Sprint.

Kåringen kom svært beleilig for Global One. Da MCI WorldCom overtok Sprint var det mange som tvilte på Global Ones evne til å overleve. Leserskaren i de to fagbladene som kåret Global One representerer selskapets primære målgruppe, ledere innen internasjonalt næringsliv.

Prisen for beste operatør er en del av de nye "World Communication Awards" som mediekonsernet Emap Media har innledet i år. Arrangøren leste opp en hilsen fra den kjente science fiction forfatteren Arthur C. Clarke som sa det er på tide at arbeidet til pionerene i denne industrien ble anerkjent.

På den samme gallamiddagen søndag kveld ble Craig McCaw, kjent blant annet for sitt engasjement innen satellittprosjektet Teledesic sammen med Bill Gates, tildelt "The Arthur Andersen Lifetime Achievement in Communications award".

Prisen for årets entreprenør innen telekom gikk til Nina Brink som grunnla World Online i 1996. De øvrige finalistene var Tom Evslin, grunnlegger av ITXC, og Neil Tagare som står bak Project Oxygen.

De øvrige premiene ble fordelt slik:

Beste mobiloperatør: France Telecom foran KPN og Vodafone Airtouch

Mest fornyende tjeneste: Duett fra Tele Danmark, foran London Carrier Ring fra Fibrenet Group og Lastminute.com

Mest framsynt teknologi: Arbinet Communications foran Level 3 Communications og The Parlay Group

Beste tjeneste innen e-handel: Stamps.com foran Lastminute.com og MCI WorldCom Interact

Beste "wholesale" operatør: Global TeleSystems (GTS) foran ITXC og KPNQwest.

Beste varemerking: Sonera foran Orange og MCI WorldCom.

Til toppen