BEDRIFTSTEKNOLOGI

Global One samler trådene

Global Ones nasjonale datterselskap i Norden, skal samles til en organisasjon med en ledelse. Dette skjer samtidig med at Global One i Norge mister nok en sjef, denne gangen riktignok ikke til konkurrenter, men til det internasjonale Gloal One-konsernet.

Frode Eriksen
12. mars 1998 - 13:17

Den internasjonale teleoperatøren opplyser torsdag at den slår sammen sine nasjonale organisasjoner i Norge, Danmark og Finland, med finske Magnus Lund (50) som ny toppsjef. Hele Norden, inklusive Sverige skal utgjøre en gruppe, men foreløpig under to ledelser. Målet er å bli én organisasjon.

- Sammenslåingen gir oss økt konkurranseevne. Med et sterkere regionalt samarbeid får vi reduserte kostnader og økt effektivitet, sier Lund. Han vil tilbringe rundt to dager i Norge ukentlig.

- Den nye organisasjonen blir mer fleksibel, og vil ta opp i seg det beste fra hvert land, sier Lund. I Norge har Global One bygd opp et trafikksamarbeid med andre teleoperatører, som de to andre landene nå kan nyte godt av.

De tre nasjonale selskapene hadde en samlet omsetning på rundt 210 millioner kroner i 1997, og forventer en økning til drøye 300 millioner kroner i år. Målet er å komme i balanse i år eller neste år.

Global One i Norge, Danmark og Finland har 90 prosent av sine operative tjenester i internasjonal trafikk, vesentlig som operatør for store multinasjonale selskaper. I svenske Global One er situasjonen motsatt, med 90 prosent nasjonal trafikk.

- Dette er en grunnen til at vi foreløpig opprettholder to organisasjoner i Norden, sier Lund. Det blir et nært samarbeid mellom de to ledelsene. Målet er å integrere alle fire land i én organisasjon. Danske Peter Jerry Sørensen leder Global One i Sverige.

Selv med en omsetning på drøye åtte milliarder kroner i 1997, tjener Global One internasjonalt foreløpig ikke penger.

Konsernet har vært i en utviklingsperiode, med stor ekspansjon og investeringer i personell og nettverk. Inntjeningen må komme på volum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.