Global Village 56K-modem for bærbare

Apple PowerBook- og PC notebook-eiere kan se frem til 56Kbps Internett-aksess med Global Village' 56Kbps PC Card.

Apple PowerBook- og PC notebook-eiere kan se frem til 56Kbps Internett-aksess med Global Village' 56Kbps PC Card.

Global Village, mest kjent for sine Macintosh-modem, hevder å ha det mest komplette utvalg av 56K-modemløsninger med interne, eksterne, og bærbare 56K-modem for Macintosh- og Windows-brukere. Tirsdag lanserte selskapet 56Kbps modem- og kombinerte 56Kbps modem/Ethernet-kort for Apple PowerBook og Windows notebooks.

Modemene er basert på Rockwells K56Flex-teknologi og har flash-ROM og programvareoppgraderbar digital signalprosessering, som gjør at modemene kan oppgraderes til å reflektere utviklingen av 56K-standarden.

Faktum er at de to rådende 56K-løsningene - US Robotics' X2 og Rockwells K56Flex - ikke er kompatible og kan ikke kommunisere med hverandre ved høyere hastigheter enn 33Kbps. Brukere må velge en løsning, og Internett aksessleverandører må velge en løsning eller støtte begge. Det kan ta lang tid før en felles 56K-standard er etablert.

Globals modem har lagt en egen krets i telefonlinjekoblingen som beskytter mot kraftige svingninger i strømtilførselen.

Mac-varianten av modemet kommer med de vanlige programvarefunksjonene som Mac-brukere er blitt vant til fra Global, deriblant statusinformasjon på skjermen, automatisk deteksjon av modem, hot swapping, hurtigaksess til programvare, GlobalFax programvare og automatisk støtte for opp til 230Kbps gjennomstrøming ved overføring av komprimerte filer. Modemene kan brukes i PowerBook 190, 5300, og 1400. En gratis programvareoppgradering som kommer i juli, vil gjøre modemene klare for bruk i PowerBook 2400 og 3400.

Windows-versjonen av modemet støtter Plug &Play og kommer med Global Village' FaxWorks faksprogramvare. Selskapet fremhever fordelen av at maskin- og programvare er utviklet av samme selskap, noe som forenkler oppsett og brukerstøtte.

Produktene blir tilgjengelig i USA i løpet av juni. Det er ennå ikke kjent når produktene kommer til Norge.

Priser:

56K Modem Macintosh $269
56K Modem/Ethernet Macintosh $379
56K Modem Windows $219
56K Modem/Ethernet Windows $329
Til toppen