BEDRIFTSTEKNOLOGI

Globalstar trenger mer penger

Globalstar tror det ikke skal by på problemer å hente inn mer penger til høsten. Meldingen fra selskapet er ment å berolige aksjonærene, men kan virke stikk motsatt. For kundetilgangen er treg og selskapet trenger minst 160 millioner dollar i løpet av høsten.

Frode Eriksen
20. juni 2000 - 13:06

I mars var kontantbeholdningen til Globalstar 235 millioner dollar og selskapet vil bruke minst 180 millioner dollar for å komplettere satellittinfrastrukturen i år. Men bare i første kvartal brukte selskapet 122 millioner dollar på drift etter at første kvartal endte med et tap på nær 210 millioner dollar. Dette gjør at mange nå tror at Globalstars penger tar slutt, kanskje så tidlig som til høsten.

Da trengs mer penger. For å forberede aksjemarkedet på dette har selskapets toppsjef, Bernard L. Schwartz sendt ut en melding der det heter at selskapet er trygge på at det lar seg gjøre å hente de nødvendige pengene. Meldingen var ment å møte stadige medierapporter om at selskapet var i ferd med å bruke opp kontantbeholdningen.

Han erkjenner at kundeveksten ikke er som forventet og at selskapet trenger maksimalt 160 millioner dollar eller vel 1,3 milliarder kroner i høst.

Dette har gjort aksjemarkedet nervøst. Fra toppnivået på over 40 dollar tidlig i år har Globalstar-aksjen falt til 7,2 dollar ved handelens slutt i går.

Tross forsøkene på å berolige er det liten tvil om at Iridium-syndromet er i ferd med å innta Globalstar tross forsøkene på å la være å spenne forventningene høyt.

Både Iridium og ICO måtte be om konkursbeskyttelse i august i fjor fordi pengene var slutt. ICO har senere fått nye eiere, det klarte ikke Iridium som nå går en uviss skjebne i møte.

Loral Space & Communications er hovedaksjonær i Globalstar med 42 prosent av aksjekapitalen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.