Glorete harddisk fra Western Digital

Western Digitalt nye, eksterne harddisk er laget for de som mener at en datamaskin i tillegg til å fungere bra, også skal se sprek ut.

Det finnes mange der ute som ikke synes at PC-er i grått eller beige er det mest spennende. Apples iMac er et godt eksempel på et produkt som har blitt godt mottatt av mennesker som mener at en datamaskin skal være mer enn en nettopp det - en datamaskin.

Det å bygge om PC-er til å bli riktig så spreke, er blitt minst like populært som det var å sette Donald-spoiler på bilen på enkelte norske plasser på åttitallet. Både det å modifisere kabinettet eller å bygge PC-en inn i gjenstander man ikke først og fremst forbinder med databruk, er - om ikke akkurat vanlig - ganske populært i enkelte kretser. Et godt eksempel er denne litt spesielle bærbare varianten.

Western Digital har tydeligvis fått med seg at enkelte har sansen for det estetiske. Selskapet lanserte derfor denne uken en ekstern harddisk med et noe annerledes utseende. Harddisken er utstyrt med delvis gjennomsiktige vegger slik at komponentene inni er synlige, i tillegg til at harddisken lyses opp av flere lysdioder.

Harddisken, som heter FireWire/USB 2.0 Combo Special Edition, er som navnet tilsier utstyrt med både FireWire og USB 2.0-grensesnitt. Den har en lagringskapasitet på 250 GB og er utstyrt med 8 MB hurtigminne. Omdreiningshastigheten er på 7200 RPM.

Veiledende pris på harddisken er i USA 449 dollar. Dette inkluderer 1,8 meter lange kabler for begge tilslutningsstandardene.

Når disken kommer til Europa og Norge, er ikke oppgitt.

;