FORBRUKERTEKNOLOGI

Gmail får nytt utseende

Google legger om designet på tvers av nettjenestene sine.

1. juli 2011 - 08:55

Google er inne i en periode med omlegging til et mer moderne design. Både søkemotoren og deres øvrige nettjenester har fått, eller er i ferd med å få, det samme visuelle uttrykket. Mange av dem forenes med samme sorte menylinje øverst, som mange vil ha lagt merke til den siste uken.

Det uttalte målet er å skape en sømløs brukeropplevelse, på tvers av Googles tjenesteunivers.

På samme måte blir også Gmail nå fornyet. E-posttjenesten har endret seg lite siden lanseringen for over seks år siden. Riktignok har det siden 2008 vært mulig å tilpasse utseende etter egen smak, gjennom å velge blant ulike «temaer».

Under det samme konfigurasjonsvalget er det nye designet nå tilgjengelig. Det er lagt ut to temaer (en ordinær, og en lettutgave). Ifølge Google er dette en prøvesmak på hva som kommer.

I et blogginnlegg forteller Google at endringene skal fases inn trinnvis, og at det vil ta flere måneder før alt er på plass.

- Forhåpentligvis blir dette opplevd som et mye renere og moderne uttrykk, selv om det fortsatt er ting som må endres, skriver selskapet. Forbeholdet gjelder i hovedsak de eksperimentelle utvidelsene (under valget «labs») som i en overgangsperiode ikke er tilpasset endringene.

Det nye brukergrensesnittet er bygget på samme lest som nettgigantens nye sosiale nettjeneste, Google+, som ble lansert i lukket beta-utgave denne uken.

Googles nye grensesnitt er også på plass i selskapets kalendertjeneste.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.